Ahad

Alhamdulillah..thank you Allah s.w.t for all the Blessings ^_^

Alhamdulillah..bersyukur ke hadrat ilahi..my year end for 2010 is penuh dengan kesyukuran dan nikmat oleh-Nya, there is so many things to say..however, mysef just ada little time to spend with the net, sigh [ -_-]!


First of all ^_^
Myself have been offered for a job a few days before i deliver my independent study for good! (yang mana juge dikenali as thesis for my Master's Degree) to be specific, on the 21st of October 2010 .. what a way to start a new life with! ~ wuhuuu~~!!~ eh, salah, Alhamdulillah..hehe..ini merupakan my 2nd career since i quit my very first job 1 and half years ago in pursuing my studies (konon2 nak amek Bajet Mini yg memerlukan student yg tidak bekerja and full time jer apply)..hahaha~ and the best part is, my new office will be only 5 minutes away from my home, tapi agak sedih tuk mengatakan yang JALAN SESAK a.k.a JEM telah menyebabkan the journey to be plus minus 30 minutes..huk hukk..sadis kan? if not, jogging jer pun ley sampai dah (statement poyoe yang tak akan mungkin terjadi or dilaksanakan, kui kui~) and my first day of working is 2 days after the submitting date of my thesis, meanings i started my first day on the 1st of November 2010!!~ (dank~~ tak sempat nk rehat kan otak kejap pun!! >_<'


2nd best news ever [^.^]~
I am now engaged to Mr Hisharudin Rashid!!~ weeehhheee~~ (giler gatal jer bunyi kan?) we are engaged on the 5th of December 2010~ what a memorable day~ at last~ after 6 years ber-couple, with all the huru hara, gaduh2, perang2, curang2, and at last~! we sure are strong enough to be in these relationships yang full with up and down..but, apa2 yang jadi pun, both of us are still sticking together cam gam UHU yang melekat ngan kuatnya and tak dapat dipisahkan itu~~ hee.. insyaAllah, we will be together forever, ngee~ tak saba2 nk kawen lak kan, kui kui~ below are some of the piccies that are snap during the day, sila2 la tgk..ngee~~

make up done by Amy Ameera, highly recommended ^.^

and contact lens of coz la dari Ralph Storm

tak dilupakan, below photography services by Syazwan Rahimy ~~ this guy sangat sporting, apa pun dia ikut and of coz la ada guide2, i like~ thumbs up to him~ juge highly recommended to all, and album pun cantek juge~ wee~~ [^.^]

~our rings~

~ our hantaran's~

~ hantaran's lagi~

~ us ~

3rd news! the highest achievement for now [~_~]

Selepas 4 hari bertunang dengan encik Hisharudin Rashid, mysef telah menerima kejutan bahawa keputusan peperiksaan akhir sem akan di umumkan, ni bukan sebarang sem akhir yang biasa2..ini adalah AKHIR SEM pengajian Masters Degree yang sakit otak cam nak pecah berterabur tepi jalan yang dah bersepai kena kutip satu satu tuk cantum balik semula..opz..wahaha, terpanjang lak perumpamaan ni, kui kui~ ngee, kembali semula ke cerita, pada 10hb Dec, keluarla result peperiksaan akhir bagi UiTM and seantaronya..last year, nk tgk result bukan main payah g, kena refresh2 web yang asyik duk hang dek ratusan ribu tangan students yang duk klik klik nak tgk result mereka2 yang telah di jawab dengan tekun and asyik yang mana student2 dah redha and dah terima hakikat dapat apa pun kena telan sebab dah result dah kuwa..wahahha..sem lepas is the most sakit hati la, wahaha..but this year!!! memang terbaiikkkk!! Alhamdulillah, UiTM telah memudahkan penerimaan keputusan untuk student2 nya..TQ UiTM!! i love u~ they all just email the results to students email..kan senang gitu~ ngee~~ and the best part is, semuanya lulus and COMPLETED!!!!! what a bless~~ i love u Allah s.w.t for ease-ing out all the things for me :) sangat bersyukur for that~ no more exams, no more papers, no more term paper, independent study, presentation and blah blah..am i HAPPY or what!!!?? heee~~ opz..jangan riak Rafidah, say Alhamdulillah... ^.^

4th news..ke update? #_#

yesterday and today, me n encik tunang telah ke ceramah motivasi, (nak juge bahasakan ceramah motivasi, padahal kursus kahwin, ngee) .. seronok juge eh g ceramah cam ni, macam dapat banyak ilmu yang selama ni kita anggap dah tahu..tp rupanya ada benda lain yang memudahkan and tuk diperbetulkan, nak cakap macam mana pun tak sure..tapi adalah..ehehe..sehari seblom pergi ke ceramah tu, mysef dah usha blog2 orang yang pernah g this type of ceramah, masing2 kata kebanyakan asyik cakap pasal benda2 lucah or more towards it like lawak lucah all that..but for me, takde la lucah mana pun..biasa2 jer, or maybe ikut ustaz yang sampaikan juge kort? (punah harapan nak dengar lawak lucak, wahahaha) selepas sehari setengah kitorang g ceramah motivasi ni, rasanya, bertambah juge ilmu di dada bab2 semayang, apa yang sunat, apa yang betul and sunat dalam bersolat, apa yang ok and tak ok kalo dah jadi suami isteri and how to communicate with each other :) and kebetulan masa kitorang g ceramah ni, our batch happens to be the largest group, which is 150 peoples at a time ( ikut kata dorang la, since kerusi pun tak cukup and ustaz2 yang masuk pun tekejut tgk our big crowd nih..hee) .. and best juga dapat buat kawan baru, but mysef tak mintak number fon since i am not that good in contacting and keeping frens for long time..wahahaha..layan laki sudey~~ ngee~~ but come to my surprise, semalam and today mysef asyik dapat duduk ngn orang kuantan jer, mmg kuat jodoh ngan orang kuantan ni, ehehe~ and bebudak ni pun memasing ada citer yang menarek..yang buat kan mysef seronok and best and selesa sepanjang sesi ceramah motivasi ni, ngee~ biasala, orang ramah katakan, kui kui~

eh, dah nak pukul 12 malam, and esok keje!! gosh, ada byk benda nk update g ni, maybe next time pula k, its time to wish my Tunang for his 25th birthday esok!! Happy Birth Day encik!!~ saba yer tuk hadiah kamu, still on its way..baru 60% siap~ ngee~~


































6 ulasan:

s b 1 8 9 1 1 9 berkata...

fie....xtau pun dah tunang...Tahniahhhhhhhhhh.....

hehehe....kim slm kat deen ek...

tomato_masam berkata...

tenkiu riki, hehe, bebaru ni jer..insyaAllah, nnt kiter smpikan salam yew~ riki taw tak shada dah pregnant~ tu lagi satu berita gembira tu ^.^

s b 1 8 9 1 1 9 berkata...

hehe...tau...bestnye...sorg dah pregnant...sorg lg dah tunang...sy je yg blum ada apa2...huhu

bila date nak mkn nasi mnyak...?hehehe

budak kecik berkata...

congratz tomato.what a wonderful year kan...hope berbahagia hingga ke akhir hayat dan berjaya mencapai impian yg dicita2kan tau...

DrSam berkata...

congratulation for all your excellent achievements!

May you have great years ahead!

ARC™ berkata...

heee tahniah tomatoo....lame xdtg :P