Khamis

Review - Ragam kad kahwin

Hai encik blog, arini sayew nak review pasal kad kahwin~ yes~ kad kahwin, buat masa ni tak ley review pasal wedding planner lagi, tunggu dah abeh kenduri baru ley review yew :) 

untuk kad kahwin both me and him di handle oleh our wedding planner, memang pakej kahwin yang kami sekeluarga pilih dah inclusive semua including kad..so myself and family dah prepare all the details and submit to our wedding planner (WP) since january this year (2011) dengan harapan kad nyer persiapan akan smooth bila buat awal-awal..but sadly to say, our harapan punah ranah ok..menjelang february, our WP dah jumpa vendor yang dapat buat my dream card =] so myself mintaklah sample design from the outer card, inner until the back cover..tapi the vendor kata tak boleh, wuaa~~ so dari situ dah tak sedap hati..huk huk..banyak kali gak we all request for the sample and draft sebelum proceed to print out the card, dengan harapan tak de masalah salah ejaan or apa2 bila dah siap nanti..

bila march menjelma, bila tanya to the WP, dia kata luaran kad dah siap, so tak lama la kiranya tuk produce the card..katanya la kan :) so we all bersabar..but boleh kata late april juga la baru dapat kad yang "sempurna" ini..

the outcome agak menyedihkan, ni bukan salah WP, tapi salah vendor ye kawan-kawan..salah yang paling kitorang terasa adalah apa yang direquest untuk di isi dalam kad tak dituruti langsung..salah ejaan merata2..dah mintak draft tak nak bagi kan, so terpaksa la kami semua REJECT kad kad tu..dah la kad koyak2 merata2, riben tak betul, kaler out..so memang total REJECT! 

and after the incident, boleh la pulak vendor tu providekan draft, haiyo..nak kata apa? boleh la pula bagi kan? itu pun boleh kata 3 4 kali repair, nak kata tak sekolah, pandai baca, tak taw la nak kata apa lagi, macam tak reti buat keje pun ada gak, nasib baik la kitorang sekeluarga terasa nak tengok kad awal, if not, lagi dekat dengan tarikh kahwin pun tak dapat kad apa???

Below are somes of the ragam kad yang terpaksa kami "kecewa" amatz bila tengok..

 sticker with our detail terbalik, yang kiri is the correct version, and kanan is the so WRONG version! masa dorang lekat kan tu tak kan tak tengok dulu..and dorang ni tak check ke kualiti kad yang dorang buat? aiyooooo~~~

bahagian atas kad yang koyak..ini dah batch ke berapa setelah kami reject kad, still ada yang koyak koyak macam ni..ni kira koyak biasa, ada yang sampai berlubang kad terus

riben yang bogel tanpa belahan di tengah, tak kan la dorang yang buat kad ni tak nampak kan??

ni pulak bukak bukak kad terus map..apa kes???

 aaaa..masalah ni lagi best, bukak bukak kad tak de apa2, kosong je, then nak kitorang isi sendiri ke?

terpaksa la kami sekeluarga belek satu satu kad yang ada, kami sekeluarga pula yang kena buat quality control, ni pun ayah dah kesian kat WP, so mana mana yang riben senget ayah terima juga..

so kawan-kawan, pengajarannya di sini, " What you pay is what you get" .. so myself and family dah dapat pengajaran yang hebat..kiranya kalo harga tu reasonable, tak semestinya servisnya TIP TOP..ada banyak lagi nak diluahkan, but, seperti yang saya dah ckp, lepas wedding baru boleh luah semuanyaaaaaa yang terpendam di hati ^_^ 

-will be cont-

p/s: oh! lupa nak cakap, bukan everything yang our WP buat for our wedding, last time masa bertunang, hantaran yang WP buat sngt simple for the price yang she charge per dulang, so, tuk nikah, kami dah decide to ask our auntie to make it for us :) same price for per dulang but lagi cantek ^_^

63 ulasan:

DrSam berkata...

banyak betul yang tak elok dan defect kat kad tu...macamana company tu buat kerja ni? macam main-main pula...

tomato_masam berkata...

Dr Sam; itu la, agak sedih bila something yang kita bayar diberi servis macam ni, kitorang reject kad hampir lebey 7 kali..orang sekarang ni memang bisnes semata-mata nama bisnes, kualiti dorang dah tak jaga :(

Tanpa Nama berkata...

diazepam 5mg buy valium online usa cheap - diazepam 2 mg half life

Tanpa Nama berkata...

diazepam without a prescription diazepam dose equivalent - diazepam 60 mg

Tanpa Nama berkata...

buy xanax bars online no prescription buy xanax with american express - xanax xr overdose

Tanpa Nama berkata...

buy diazepam diazepam side effects on dogs - diazepam grapefruit juice

Tanpa Nama berkata...

ativan online pharmacy buy ativan mastercard - ativan withdrawal low dose

Tanpa Nama berkata...

online xanax no prescription blue football xanax effects - long do xanax 2mg last

Tanpa Nama berkata...

diazepam 10 mg oxazepam en zoloft - diazepam 5mg nhs

Tanpa Nama berkata...

discount xanax xanax vs xanax bars - what does generic 2mg xanax look like

Tanpa Nama berkata...

diazepam 10 mg diazepam withdrawal stories - diazepam over counter drug

Tanpa Nama berkata...

generic alprazolam 1.5mg xanax and alcohol - xanax cures anxiety

Tanpa Nama berkata...

ambien for sale ambien high long - ambien cr vs zolpidem tartrate er

Tanpa Nama berkata...

valium depression 10mg valium beer - valium usage in dogs

Tanpa Nama berkata...

ambien online without rx ambien 6.25 mg side effects - can you buy ambien mexico

Tanpa Nama berkata...

soma online drug interaction soma vicodin - soma type of drug

Tanpa Nama berkata...

ambien zolpidem much does ambien cost walmart - dosage levels of ambien

Tanpa Nama berkata...

buy ambien online ambien and omeprazole drug interactions - long term side effects ambien cr

Tanpa Nama berkata...

ambien cr ambien depression medication - ambien cr generic release

Tanpa Nama berkata...

buy valium online buy valium online no prescription - drug interactions vicodin and valium

Tanpa Nama berkata...

Blogger: The life - Catat Ulasan acomplia pills - buy rimonabant online no prescription http://www.a6soft.com/#buy-rimonabant-online-no-prescription

Tanpa Nama berkata...

Blogger: The life - Catat Ulasan buy cheap soma - cheap carisoprodol no prescription http://www.emprendiendoideas.com/#cheap-carisoprodol-no-prescription

Tanpa Nama berkata...

Blogger: The life - Catat Ulasan cheap ativan online - ativan medication for anxiety http://www.ativanonlineoffer.com/#ativan-medication-for-anxiety

Tanpa Nama berkata...

Blogger: The life - Catat Ulasan order ventolin online - buy ventolin no prescription http://www.ventolinforsaleonline.com/#buy-ventolin-no-prescription

Tanpa Nama berkata...

Blogger: The life - Catat Ulasan order ativan online - ativan cost http://www.ativanonlineoffer.com/#ativan-cost

Tanpa Nama berkata...

Blogger: The life - Catat Ulasan ventolin online no prescription - buy ventolin online no prescription http://www.ventolinforsaleonline.com/#buy-ventolin-online-no-prescription

Tanpa Nama berkata...

Blogger: The life - Catat Ulasan meridia diet pills - buy sibutramine http://www.meridiaordernow.com/#buy-sibutramine

Tanpa Nama berkata...

savoussyTat lorazepam without rx - cheap lorazepam http://www.lorazepamonlinesales.com/

Tanpa Nama berkata...

Blogger: The life - Catat Ulasan reductil online - meridia price http://www.meridiaordernow.com/#meridia-price

Tanpa Nama berkata...

Blogger: The life - Catat Ulasan buy cheap ativan - where can i buy ativan online http://www.ativanonlineoffer.com/#where-can-i-buy-ativan-online

Tanpa Nama berkata...

Hi, MoxoredapeTox cost of propecia - buy propecia no prescription http://www.wheretobuymedsonline.com/propecia/

Tanpa Nama berkata...

How To Make Household Drugs prednisone pills - prednisone price http://www.prednisone4sale.com/#prednisone-price

Tanpa Nama berkata...

Hello, buy accutane online no prescription - isotretinoin no prescription http://www.josoclasolucio.com/#cheap-isotretinoin

Tanpa Nama berkata...

Diet Pills In Canada buy prednisone - buy prednisone online http://www.prednisone4sale.com/#buy-prednisone-online

Tanpa Nama berkata...

Hello, generic meridia - buy sibutramine no prescription http://www.amaryllisgarden.com/#buy-sibutramine-no-prescription

Tanpa Nama berkata...

John Phillips Drug 1981 Bust order acomplia online - acomplia no prescription http://www.buydiscountedisotretinoin.net/#acomplia-no-prescription

Tanpa Nama berkata...

Workforce Drug Enforcement Video acomplia online - generic acomplia http://www.buydiscountedisotretinoin.net/#generic-acomplia

Tanpa Nama berkata...

Hello, finasteride online no prescription - finasteride without rx http://www.wheretobuymedsonline.com/propecia/

Tanpa Nama berkata...

Hello, buy azithromycin online - azithromycin price http://www.zithromaxonlineprice.com/#azithromycin-price

Tanpa Nama berkata...

Orphan Drug Usfda buy rimonabant - buy rimonabant online http://www.buydiscountedisotretinoin.net/#buy-rimonabant-online

Tanpa Nama berkata...

Weight Loss Pills Faacts acomplia price - acomplia weight loss http://www.buydiscountedisotretinoin.net/#acomplia-weight-loss

Tanpa Nama berkata...

Hello, low cost lipitor - buy atorvastatin http://www.costoflipitoronline.net/#buy-atorvastatin

Tanpa Nama berkata...

Hello, lipitor for sale online - generic atorvastatin http://www.costoflipitoronline.net/#generic-atorvastatin

Tanpa Nama berkata...

advitleva purchase premarin - premarin estrogen http://www.premarindiscount.com/

Tanpa Nama berkata...

advitleva buy finasteride - propecia online http://www.bestpricefinasteride.com/

Tanpa Nama berkata...

advitleva cheapest premarin - discount premarin http://www.premarindiscount.com/

Tanpa Nama berkata...

dalsCleax buy valium online no prescription - valium online no prescription http://www.diazepamgenericonline.com/#valium-online-no-prescription

Tanpa Nama berkata...

Medicines Proven Scientifically generic fluconazole - order fluconazole http://www.diflucansaleonline.net/#order-fluconazole , [url=http://www.diflucansaleonline.net/#generic-diflucan-online ]generic diflucan online [/url]

Tanpa Nama berkata...

Blogger: The life - Catat Ulasan purchase doxycycline online - doxycycline for sale no prescription http://www.doxycyclinecheaporder.net/#doxycycline-for-sale-no-prescription , where can i buy doxycycline

Tanpa Nama berkata...

tfv fluoxetine for sale - prozac without rx http://www.prozacbuynow.net/#prozac-price, [url=http://www.prozacbuynow.net/#prozac-price]fluoxetine cost [/url]

Tanpa Nama berkata...

tmd terbinafine without prescription - buy terbinafine no prescription http://www.lamisilonlinerx.net/#lamisil-cost, [url=http://www.lamisilonlinerx.net/#lamisil-cost]generic lamisil no prescription [/url]

Tanpa Nama berkata...

tmd [url=http://www.zithromaxonlinerx.net/#order-zithromax ]order zithromax no prescription [/url] - cheap zithromax no prescription - generic azithromycin http://www.zithromaxonlinerx.net/#buy-zithromax ,

Tanpa Nama berkata...

xrh strattera sale - atomoxetine online pharmacy http://www.stratteraforsale.net/#atomoxetine-online-pharmacy , [url=http://www.stratteraforsale.net/#strattera-without-prescription ]strattera without prescription [/url]

Tanpa Nama berkata...

xrh cheap strattera - order strattera online http://www.stratteraforsale.net/#order-strattera-online , [url=http://www.stratteraforsale.net/#buy-atomoxetine ]buy atomoxetine [/url]

Tanpa Nama berkata...

Hello, buy cheap soma online no prescription - generic soma http://www.californiabarattorneysearch.net/#generic-soma , [url=http://www.californiabarattorneysearch.net/#cheap-soma-no-prescription ]cheap soma no prescription [/url]

Tanpa Nama berkata...

Hello, purchase ambien online - cheap ambien no prescription http://www.ambienonlineprices.com/#cheap-ambien-no-prescription , cheap ambien online

Tanpa Nama berkata...


4 Cymbalta Generic - cymbalta online pharmacy http://www.cymbaltaduloxetineorder.net/#cymbalta-without-prescription, Order Cymbalta

Tanpa Nama berkata...


4 Order Cymbalta - duloxetine online http://www.cymbaltaduloxetineorder.net/#cymbalta-without-prescription, Cymbalta 60mg

Tanpa Nama berkata...

Hi, cost of effexor - buy venlafaxine no prescription http://www.gooddigitalcameras.net/, [url=http://www.gooddigitalcameras.net/]generic venlafaxine [/url]

Tanpa Nama berkata...

Hi, order ativan online no prescription - lorazepam online pharmacy http://indiarss.net/, [url=http://indiarss.net/]lorazepam for sale [/url]

Tanpa Nama berkata...

Li, buy accutane - accutane for sale http://www.isotretinoinrxonline.net/, [url=http://www.isotretinoinrxonline.net/]accutane no prescription[/url]

Tanpa Nama berkata...

4, Lunesta Cost - lunesta without prescription http://www.lunestasleepaid.net/, [url=http://www.lunestasleepaid.net/] Eszopiclone Price[/url]

Dewi Aja berkata...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)