Rabu

Perempuan ni sensitif

Haih..tragik lak bila tengok AF nyer diari ari ni..baru masuk minggu ke-dua dah timbul isu2 sensitif..isu yang kecik giler kuman boleh jadi isu yang besa lak sampai cikgu2 pun kena masuk campur..se-sensitif2 perempuan pun, tak kan kena nanges depan tb..haih..very the dramatic..air mata perempuan mmg sangat murah..tp if menangis tp tak ikhlas dari hati and penuh kepuraan2 yang giler sangat ketara dari air muka org tu boleh membuatkan org menyampah bila tgk..adeh..kalo tak sebab abah nk tgk..dah lama dah tuka channel and tgk channel RTM yang baru "Muzik Aktif"..^_^

isu yang jadi pembuka tadi is that bila seorang budak laki panggil seorang perempuan, "tepilah sket budak besa"..ahahahha..ok, frankly speaking, mysef pun akan terasa, tp perlu ke sampai simpan di hati? kadang2 kutukan/kritikan dari org luar/kawan/sedara just kuwa sepantas kilat, kekadang tak terniat pun..kan kan? lagi2 mulut laki..mmg gler tak de insurans, just like one of my team mate kart opis, suke je kutuk2 mysef and others...memula tu tensen gak..tp pas lama2 bila kenal dat guy, cet..mmg mulut dier ni tak de insurans..haih..jadi, if dengan org yang korang baru kenal, jangan cepat sangat melatah or termakan kata2 kutukan dorang coz kadang2 kita as manusia kan suka mengutuk/gosip sumer..yang perempuan akan terasa and yang laki lak lagi nk mengaco..so..dalam win win situation, si lelaki kena la control mulut and yang perempuan lak..jgn la cepat terasa..terasa kejap tak pe..jgn lama2..coz kalo simpan lama2 mmg akan sakit hati..so..lupakan and maafkan..laki mmg nakal coz laki ni kalo nk survive dalam golongan lelaki, mulut dorang kena capoi sket..if not, tak lelaki lak kan..hee~

itu la..untuk lebih memahami laki/perempuan..may be perempuan kena jadi laki kort? macam lagu si Beyonce; If I Were A Boy..bila laki dah menjadi perempuan, and perempuan lak menjadi laki..baru masing2 dapat kenal hati budi, apa yang sesuai tuk dikatakan, and apa yang sopan tuk diperlakukan...tp kita as a manusia..dah ada akal fikiran untuk berfikir mana yang baik and yang mana buruk..mana yang menyakitkan and mana yang memburukkan .. jadi kalo ada kawan2 yang tersalah cakap tu..dengar je..tp jangan amek hati lama2..jap tak pe..hihi..coz kawan2..kita as manusia ada mulut and hati, mulut tak ley tutup, hati mudah terasa..jadi, marila kita sama2 cuba untuk kontrol kata2 yang terucap..ok~ selamat mencuba~~

p/s: haih..tragik betul tgk manusia yang hipokrit n penuh kepura2an.. o_0*

9 ulasan:

*amie* berkata...

haha..amie pn tgk diari tu td.
sgt menyampah okay..tp tgk gak..hihi
giler pura2..rs mcm nk msuk tv tu g lempang dia.. dah klu xleh nk trima mulut org laki jgn la perangai tu mcm tu kn? konon2 selamba, ganas tp hampeh.. kta kwn2 rmai laki..xkn xphm lg...laki mmg mcm tu..geram sey tgk rini tu td

NASRUL NASH berkata...

xleh gak..
kalo ari2 dah ngutuk..
jgn cakap amik hati..
rase nk tikam je ati org tu..
hehe.. ;p

tomato_masam berkata...

amie; kan?? haih, kalo boleh masuk tb, mmg dah masuk dah g lempang, ahahhaha..rugi betul tak de afundi kuwa..kalo ada, dia la orang yang kiter paling byk undi tuk kuwa..ahahahha

nash; eh eh, laki pun jiwa sensitif eh? hahahaha~~

Ejump berkata...

kesimpulanye kene la jage isis ati sorang ppuan tu.
erkk~~


tpi an cik fifie..
jgn la sampai u jgk nk jd laki..
@_@"..
jgn woo~~
wuu~~

sry lame x on9...

cik fifie...pinjam 1 pic ek?
leh x?...

tomato_masam berkata...

ejump - wah~ bz wart aper eh?? hoh0ho~~ nk pic?
boleh aja =) yang manew kah?

Muhammad Nazeef berkata...

hmm..
baru kes kecik da kecoh..
ni kan hal besar..

hancusss....

zz@mira berkata...

tomato>>> byk tranformasi tu..diari air mata nm nya..hoho..and satu g ac umum pelajar terkeluar tu tak de feel langsung..tak sampai..mendatarrrr jer..nie leh mengakibatkan kerugian kepada peniaga2 tisu semalaysia woo..veri2 not cool..hahaha

NASRUL NASH berkata...

laki pun ade gak jiwa sensitif..
xkan semua pompuan nak bolot..
hehehe.. ;p

intancutie berkata...

yo..fieda..hehe...lelaki yang dimaksudkan itu adalah Akim..untuk pengetahuan,saya ni penyokong setia Akim..jadi Rini tu saya pangkah la awal2..hahaha..go go Akim..abaikan je la drama air mata tu..suka tengok Akim ngan Aishah...kan ok camtu..

Rini je yg terasa sgt..watpe??dah mmg dia budak besar..umur 26 tahun..lu pikirlah sendiri Rini...