Selasa

1st award dari eju & tag dari nash =)

1st award dari eju~
----------------------

Buat cik eju, terima kasih kerana memberi anugerah ini kepada kiter~ wee~ cumel eh?
memang cumel punnnnnn~ wuahahahahha!!~` award ni kira award pecah dara tuk blog ni la, seblom ni tak penah g dapat pa pe award, hihihi~ mekaseh yew~ sebagai tanda terima kasih, nnt mintak si Arc banjer triple scoop of eskem BR okie!~ keh keh~

before i pass this award to 10 bloggers, these are 10 facts about myself:

1. orang2 di youth called me Tomato

2. sekarang tgh on support, jadi waktu keje tuk mggu ni = 24 jam tuk setiap hari

3. suka baca komik~~!

4. suka berjalan2~

5. suka wart rebonding kart rambut smpi dah rosak~

6. mengalami masalah susah cari kasut yang sama saiz ngn kaki

7. tinggi = 142cm, tak percaya? nnt jupe bawak pembaris~ ahahha`

8. senang bosan/jemu ngan satu2 benda..tp pakwe pun dah lama, busan kah? ahahhahahhaha!~

9. suka merapu n loya buruk~

10. tak reti kayuh basikal..kwang kwang kwang~

here are the award recipients:

1. Amie syg~

2. Fana syg~

3. ernie sayang~

4. sha-Meps, hihi~

5. zatil

6. achikz`

7. mereka2 yang sedang membaca posting ini dengan ucapan, ' kerana diri anda terlalu
berharga', make sure sebut cam dalam iklan ok~ hehehe


Tag dari Nash~
------------------

Share 7 facts about yourself on your bloggie.
- pemalu yang amatzZz~
- malas nak membaca novel, tp komik tak pe la~
- ske main game diner dash~
- berniat nak buka blogshop ngn cuzinnya~
- ske jalan2 kart sg wang~ ngn low yat`
- ske benda2 murahan yang pelik2~
- bakal jadi : programmer ( sudah jadi pun..huahuahua~!!! )

Tell 6 unspectacular quirks of yours.
- senang tido bila di beri bantal
- suka tgk lelaki yang cumel
- suka naik basikal, tp tak reti naik, aaa~ cam ner tu? ahaahhaha`
- ske wart semak~
- tak reti masak~
- tak reti berjimattt` masalah tolll`

Tag 7 blogger at the end of your tag
- saper yang telah di tag di atas, anda juga di tag disini, if rajen wart ler, if tak rajen, jawab dalam hati jer..heeeeee!~

cerita ari ni~
---------------

so, ari ni ari pertama mysef nak kena buat support, seblom ni just involve dalam projek, wart testing, wart keje2 admin~ n sebagainya, but ari ni, support? wuaa!!~ takut takut..harap2 phone2 yang ada ini tidak berbunyi, if bunyi pun kalo wart2 tak dgr ley? hihihi~ lebam la mata mggu ni dek tak dapat tdo coz kena keje 24 jam, korang sumer pun jgn la tdo eh~teman kan kiter wart keje eh? hee =) tp, if nk wart support, kena ada barang2 keperluan dia, see below for list of keperluan support~ okie~ bila dah ada, mari la support bersama~ weeee~!`

support phone for country Philippines, Brunei, Hong kong,
Thailand, China, Indonesia, India and Taiwan

support phone for country Malaysia and Singapore

Vpn token tuk access network di office

support laptop n laptop sendiri plus tb sendiri, benda wajeb tb tu~ ahahahah~

aaa..itu la antara benda2 yang kena ada tuk wart support, 10 country = seorang jaga, haih, nasib le jadi primary..huhu..jadi kawan2..jgn keje as programmer ok..ahhahahaha!!~ ok la..mau sign off dulu, nnt citer g..daaaaa~~

22 ulasan:

eju berkata...

alamak.. eju dah pecahkan dara blog ni ke?? aiyoooh!!! haha XD

tomato_masam berkata...

ahhahahahah...opzz =) pecah tembelang pulaaa~ shh~ jgn ckp kart org ..ahahahha`

eju berkata...

alamak..terlepas la.. cane ni? cane ni? klu blog ni pregnant cmne? uhuhuhuhuk!!

farhana berkata...

i kena tag lagi? ahaha. okie thanks babe :D

red red PEANUT berkata...

you just got tagged !
hehehehe
view my blog for the tagging =)

aki™ berkata...

142cm...?
ini tipu..
nti i jmpe bwk pita ukur siap2..
haha..

*amie* berkata...

tag lg???klu rajin i buat ye..haha

tomato_masam berkata...

eju; eh eh, if blog pregnant, saper bapaknya? wordpress? ahahhahaha!!~ nnt anak dia pun jadi la xanga eh? kwang kwang kwang~

fana; letak nama as tanda ingatan tulus ikhlas, if rajen wart..if tak, tak pe, jawab dalam hati jer, hhuahuahua~

red peanut; okie, nnt dah free sket kiter wart yew =)

aki; hehehe..pita ukur eh? bebudak ni nak bawak pembaris pendek~ ahahhahaha~

amie; ahahha..kalo rajen wart la, kiter gatal tgn nk wart jer..keh keh`..bak jawapan kiter tuk fana, jawab dalam hati sudey~

NASRUL NASH berkata...

nice award..

gurl mmg xleh berjimat-cermat..
hehe..
gurau je..
:>

AmirHaddatsa berkata...

wahawau..keje pe nih? cm merbahaya!

tomato_masam berkata...

nash; eh eh, mana taw neh? ahahaha..tp bukan laki pun samer jer eh? hhihihi

amir; aaaa!! inila keje yang patut di jauhi org, hua hua hua~ tak de la..keje as programmer, ni sure baca tak abeh ni, adeh..hehe..tp at the same time wart support tuk production, tak cukup org, gitu ler

Zatil berkata...

Tomato! Trima kaseh bebanyak sbb pass award comel tu! Dulu dapat A masa periksa kat skolah pun takde la bangga macam ni sangat pun. Heheh.

Komen dari,
Aku budak kiut

Umarekawaru berkata...

hakhak..
sengaja nk tglkan komen sbb anda da mengkomen d blog kitew heartyfox.blog.friendster.com

ARC berkata...

fuyooo banyaknyeee
cheh blog pon ade kedaraan ke?

kalo cmtu my blog pon dah xteruna la..sume eju nye pasal

tomato_masam berkata...

zatil; ahahhahaa..kan kan, award ni ada kuasa kegembiraan terlampau tak? HhHahaha~

umare; hihi, selamat datang ke blog ni~

Arc; apa yang banyak nyer? wekkk~
saper kata blog tak de dara/teruna? ask ur blog laaa~ hahahaa..kalo dier jawab jgn terkejut, kih kih *_*

Muhammad Nazeef berkata...

uish~
cam menang oscar plak~>.hehe~
tapi apakah 'support' tu??

blur skejap~

The Spiral Eyes berkata...

aku nak jemput kamu ke parti buih sabun di blog aku,sila berbahagia kerana jemputan ini..


yang beno
Pasa Sanda

tomato_masam berkata...

nazeef; support tu keje sampingan yang dibuat luar waktu keje tp dibayar, camtu la..tuk monitor testing/sistem2..cam tu la..hohoho =)

spiral eyes; mana parti tu eh, tk jupe la..huu =( sesat lak..

eju berkata...

wordpress ngan blogspot bapak xanga?? hahahahahhahahahah!XD hensem kan wordpress? nak jd bini ke2 ah...hihih=D

pembebel yang setia ~ berkata...

r u serious u only stand at 142 cm?

tomato_masam berkata...

eju~ mau jadi bini ke2? relakah di madukan dengan http://wordpress.com nih? kang kuwa anak pun http://eju.proxy pulak..hua hua hua~!!

pembebel; iyer cik, sayew hanya setinggi itu sajew~ mari la jupe di youth nnt~ heee~

NASRUL NASH berkata...

Blogger tomato_masam berkata...

nash; eh eh, mana taw neh? ahahaha..tp bukan laki pun samer jer eh? hhihihi
-------------------------------------
betul² tp kebanyakkan nya xkot.. :p