Sabtu

4 days to go before 2009!!

Hi cik bloggy, nampak nya new year hampir menjelma, cepat2 pikir apa azam kamu untuk next 2009 ni, mysef belum lagi buat to-d0-list for 2009, maybe later kort? hihi..so ari ni ari sabtu~ jadi, macam biasa, perjalanan ke Mid Valley is a must!! ahahhaha..last night mysef dah book ticket for wayang, eh book ke? beli la kort, aahhaha..sejak bekerja and ada kad kredit, tak penah lak beli tiket thru booking coz malaz giler nak beratur pepanjang n melingkar2 keliling area wayang kart MV tu..haih..sanggup kan mereka2 berdiri jejauh begitu tuk beli tiket wayang..baik wart phone booking or internet booking, at least dah boleh save masa n g berjalan2 or makan2 dulu =)

tp kan, ari ni kart exhibition centre mv ni tak de pa per event yang best lak, yang ada pun just chess nyer competition, huhu..failed ler kalo mysef main, just tau, kuda jalan bentuk L and tentera kart depan tu ley gerak selangkah..huhu..yg lain2..ampeh, nama jer ada chess kart umah, bukan nak belajar main kan? ahahhaha~ korang tahu ke nak main chess eh?


tak ksah la, abaikan jer chess tu, korang nampak gamba kart atas ni? nampak sedap kan? hehe, ari ni, tempat pilihan tuk makan2 is a Vietnam shop kart area level wayang tu juge..seblom ni makan kart little vietnam ngn along, but today, kart kedai vietnam yang seblah atas dier pulak, seblom ni ingtkan kedai yang sama, rupanya tidak..huhu..tp apa yang best kart kedai ni is that environment dia yang macam kampung and dulu kala plus harga yang reasonable which is RM18 for a set of dish + dim sum + drink + soup..ok la tu kan? hihi..lagi2 ada layanan yang ramah giler ngan staff dier..fuh...mmg best la~ dah la all the dish dia letak dalam bakul steam pau tu~ cute kan? tgk2 la pic kart bawah ni~ okie`

waiter tu kata cop ni tuk bawak luck to those yang makan kart ctu~

me n him while waiting for our food~

the surroundings~

kart belakang tu ada bilik berkelambu, tempat makan gak
rugi tak request nak duk sana, hee~ private gitu~~!

our table yang simple tp menarik~

dein excited nak dapatkan luck from the stamp kart table tu~

the drink n rice` sape nye keje tah kangkang chopstick tu..hoh0ho~

my dish, tp rasa cam daging bakar jer pown, dim sum nye gak yang sedap~

dein yang tengah droolingggg gilew2~

our dish dalam bakul steam, menarik kannn?
a bit unik sket la dari duk dalam pinggan je~

and last but not least, cuba teka ni gamba apa? muahahahah~!

dan akhir skali, to boys and girls~ dah print ke pass korang?

3000321

20 ulasan:

Zatil berkata...

Oooohhhh. Macam bes je tempat makan tuh. Tempat best yang sedikit 'posh' untuk lepak2 dengan kenkawan. Makanan pon macam sedaaaapppp je. Terliur saye. Hehe.
PS. La..terlupa plak nak update azam tahun baru.

tomato_masam berkata...

hehehe..tak pe..masih ada masa tuk mengupdate, cepat2 wat list, hee =) ~

NASRUL NASH berkata...

uhhh..
still xdak azam baru lg nie..
hehehe...
:D

tomato_masam berkata...

agaknya ramai je yang tak de g, bila dah nk dekat2 ngan tahun baru tu, mesti akan terdetik tuk buatnya~ hee =) kan kan?

eju berkata...

nak lawan chess? ;P
eyh, cutela u & ur bf..
bleh msk sehati berdansa!hahah XD

tomato_masam berkata...

ahahhahaa...sehati berdansa? opz..malam ni lisda ngn fauzi dah menang, tak pe, tahun dpan kitorang register, kena promote diri jadi artis cepat2 ni..keh keh`

AzRi AzyAn berkata...

sama lor x reti main chess.
taw kuda n yg depan2 tu je. ^_^
neway nape i x dpt pass youth lagi?
dah lama kot tunggu.
dpt through email kn?

s b 1 8 9 1 1 9 berkata...

hohoho...

kim slm kat dean...

ARC berkata...

itu gamba org buat wayang dalam panggung LOL

tomato_masam berkata...

Azri azyan; yeay!!` ada gank tak reti main chess..hehe~ pass tu dah boleh print kat youth nyer page, ada button print kart ctu kan? klik cu jer, okie!!`

sb189119; okie, baikz!~

ARC; ahahahha..bijaknye..tp my fokus is to the kepala, shining gitu..silauuuu~ wuahahaha (^_^)

-$h@- berkata...

hi there..:D
nice place..
anyway..kt mane hek tmpt tuh..
nk g gak le..
cm besh jek utk nk g dining~
Happy Becoming New Year For U!
pS:thx 4 ur comment in my blog..:)

tomato_masam berkata...

sha~ tempatnya kart mid valley, aras yang sama dengan wayang, but sebelah atas n kanan little vietnam, try la =)

ARC berkata...

lol..de sound efek skali..cambest je

lolita berkata...

wahwah br nk ty gamba ape tu tgk2 da ada org jwb. terernye arc teka

AzRi AzyAn berkata...

main dam je taw..hee~
neway thx! da print..
^_^

tomato_masam berkata...

lolita; ahhahha..terer kan? mesti selalu usha org kart dalam wayang ni..hee =)

azri; yeay!!` baguz baguz dah print out, nanti kontek2 la, dapat g sesama ke sana~ main dam? sama la kita 2, dam aji boleh la` keh keh`

winzywani berkata...

sedapnya dishes tuh.
lapar la pulak.
hehe

Lina Chan berkata...

wah..
sodapnya makanan..
yum2~

alala..
br je nak jwb tp si ARC dah jwb dah..
i can see his kepala botak berkilau tu..
tau dah..

:)

ARC berkata...

haha nampaknye saye sgt hebat...slalu gak la wat keje2 nih..bukan ape, dah tangkap gamba pastu ade bukti, boleh masuk blog lalallaa~~

tomato_masam berkata...

winzywani; lapa yew..sila2 la makan, jgn tahan2, later kena gastrik pulak kawan kiter ni~

lina chan; itu la, Arc nyer mata mmg tajam, selalu skodeng org la ni..ahahahaha`

Arc; mesti selalu snap gamba2 pelik ni..kwang kwang kwang~