Isnin

award fr0m Ejump + mem0ri praktikal

Award dari Ejump
------------------------
This blog invests and believes the PROXIMITY - nearness in space, time and relationships! These blogs are exceedingly charming.

These kind bloggers aim to find and be friends.

They are
not interested in prizes or self-aggrandizement
.
Our hope is that when the ribbons of these prizes are cut, even more friendships are propagated. Please give more attention to these writers!


and untuk berkongsi kegembiraan ini, kiter ingin serahkan award ni kepada
amie, fana, ernie
ejue, zatil, arc
lina chan, zz@mira and
korang2 yang sedang membaca

hee~ tak mampu nak ltak sumer nama, sudi2 lah korang terima eh ^_^


Memori berpraktikal di angkasapuri.
------------------------------------------

haih, tetiba kan, terasa rindu lak kart masa berpraktikal dulu kala, ahahahhaa..agak2nya, kalo mereka2 dari rtm tu baca, mesti gelak golek2 coz kami2 ni dulu amat terseksa masa kart sana, ahahha..mana tak nya, proposal fp kena reject 8 kali, storyboard kena reject 10 kali, final report, berpuluh kali, ahahha..kalo korang, korang tensen tak? tp kan, come to my surprise, benda2 macam ni yang sebenarnya akan bg memori yang indah bila dah habis, hihi..statement poyoe tp benar =) tp, walaupun benda ni dah berlaku setaun setgh yang lepas, tp all the memories giler remain dalam otak..fuh, dasat kan? bak kata org, good memories remain~ remain di mana? di heart la~ =) hee~

antara benda2 yang mysef tak kan lupakan masa kart sana is that

1. kena baca sajak depan whole staff coz untuk fyp, kami2 buat motion graphic tuk merdeka, so, bos besa kart sana mintak ktorang baca depan org, dah la praktis 2 minit, terus kena perform depan org? mak~ tergezut beruk gak ler masa tu..

1st scene for our motion graph

tuk satu scene pun bape byk step kena letak..mmg pinin,
n software ni kami2 explore dalam 2 mggu cam tu jer? giler kan?

antara scene2 yang ada~

2. kena kumpul tanda tangan sumer staff kart department mdi~ sape yang baik senang la dapat signature, sape yang a bit naughty tu, mula la nk kenakan kami2 dak praktikal, lagi2 bos besa, ahahahaha..siap kena nyanyi thru webcam n mic, padahal, bilik tu kalo jalan tak smpi seminit dah smpi

3. kena mara2 n kritik gila2 masa present, huhu..sape kata senang keje ngn gomen? susah jer rasa? ahahhaha..

4. dapat jupe artis coz department kami2 seblah studio, hee~

5. etc etc etc~

wuaa~ kerinduan ni tetiba lak menjelma coz 2-3 ari lepas ada ym ngn sorang sifu masa kart sana, hehe..n kart bawah ni ada gamba kami2 masa nk hilangkan tensen masa kart sana, comot kan? tp tak boring bila tgk, senyum ada la, hehehe~ kalo nk tgk lagi banyak, add ler kter kart facebook, kart sana ada byk sket la gamba2nya..maleh nk upload kart sini bebyk, line lembap sgt..huhu...

mulut sape paling muncung? of coz la me kan?? ahahahha~

nak kish monitor~
muah muahhhh~~~~~

hahhhhh!! ada hantuuuu!!~
opz..sesat sorang dak senyum lak..hohh0~

muka2 cun kami~

tak taw nak letak caption apa, any idea? ahahah~

muka 'riang' kami, giler pandai berlakon kan?? ngee~

see~ i can gulung lidah~~ korang bolehhh??


22 ulasan:

eJump berkata...

salah sorang member yg pakai tudung kunin tu mcm malu2 kucen je...kuikuikui~~~

tomato_masam berkata...

yang tudung kuning? ahahaha..dia bukan malu2 kucin, mata2 dak tu mmg kuyu, taley ubah dah,hohh0ho~

eJump berkata...

xde...bkn matenye yg ejam maksudan..
care die posing... mcm nk berposing...xpi xnk ar...
ahahaha..
or maybe Miss Tomato Masam yg telebeyh gediwk kort?..jeng3!!! ehehe...

Zatil berkata...

Ahahah klakar nyaaa. Kena nyanyi ke masa nak mintak tandatangan tu? Alalala...siannya diaaa.

Tapikan, betul tu...kenangan yang tak bes tu la yang akan jadi paling bes kalo diingat balik (poyo ataupun tidak, kenyataan ni memang betol sesangat!)

Zatil berkata...

Eh lupa...tima kaseh untuk award tu! Banyaknya kita dapat award...bes!!!

tomato_masam berkata...

ejump; ye ke cam pemalu miaw miaw? ahhaha..kalo jupe directly pun sama jer, malu2 tapi mahuuu~ hee~

zatil; kan?? sbb benda2 macam tu la tinggalkan kenangan yang sgt mendalam gitu~ lama tak nampak zatil, bz ngn kelas ek?

~PakKaramu~ berkata...

Salam ziarah

Zatil berkata...

Hehe. A'ah busy sangat. Almaklum la dah masok semester baru. Huih, tak sabo rasanya nak grad!

eju berkata...

alahai cumelnyerr korang nih =)
eh! earrings tu cam same ngan eju nyer..sep2!! =D

waniey berkata...

uhuhu...
mcm takut je alam pekerjaan ni..
ade jgk eh kne buli mntak sign tu..
adoi2...=)

Pan berkata...

gulung lidah...
da 20 tahun ak praktis...
tp x bole gak...
de klas tuisyen x kalo nk blaja gulung lidah???

DrSam berkata...

baru jumpa geng gulung lidah kat blog...itu ada gen special tu.

Muhammad Nazeef berkata...

haha~
ppuan kalu bergambar mmg nombo satu~
:P

s b 1 8 9 1 1 9 berkata...

kompem mcm kanak2 riang...


hehe

NASRUL NASH berkata...

kalo gulung lidah menggunakan jari dikira x??
hehe..

zz@mira berkata...

wahh leh gulung lidah..tomato ai nk apply jd apprentice u leh tak..hahaha..meriah jer berposing ramai2 nie..best2..:)

tomato_masam berkata...

Pak Karamu; tQ sudi ziarah ke bloggy sy =)

Zatil; a'ah eh, lupa lak masing2 dah start sem baru, hihi, selamat berjuang yer tuk sem baru ni~~! best nyer g klas~ windu sgt nak blaja balikkkkk~

eju; hehe..itu la, masing2 cumelkan? hee~ ada earring yang sama?? hoh0ho..sep2..mmg taste eju best r, sama gituuu~

waniey;hehe..itu praktikal, alam pekerjaan tak de nyer kena buli cam tu, oh0hoh0~

pan; boleh boleh, ilmu khas ni, kena g bertapa 40 ari 40 malam, baru lepas taw~~

Dr Sam; yeayy~ kita gank la Dr, hehe..bukan sumerang boleh gulung2 lidah ni, hee~

Nazeef; 0f coz la, kata pun perempuan kan, hehe, ala, laki pun apa kurang nya, just tak tunjuk jer, kan kannnn~

sb189119; ala, u noe me~ hehe ^_^

nash; ala, guna jari mana aci, ahahhaha..harus semulajadi ok~ =)

zz@mira; lor, kamu pun tak buleh ke gulung lidahnye, hahaha..baru ku tahu, tak ramai yang boleh gulung lidah ni, keh keh~

tu la, posing ramai2 mmg best, gamba tu yang version 5 org, ada yang version 7-8 org gak, yg tu lagi best..hoh0ho~

khairul onggon berkata...

tu pakai premiere ke Sony vegas?? hehe.. paling muncong mesti awak kan.. hehehe..

eJump berkata...

kanak2 Rebina...eh i mean Akak2 Rebina...ekekeke...

NASRUL NASH berkata...

kalo semulajadi payah la..
mmg xleh nk dibuat la camtu.. :(

jinggo berkata...

zaman praktikal la yang paling best....
walau pon masa tu kena buli.........

tomato_masam berkata...

khairul 0nggon; opz, sori, pakai acer biasa jer, hehe =)

ejump; akak2 yang cumel 0k..cuba ejump pose macam ni, sure taley lawan kit0rang nyer, hoh0ho~

nash; alalaa..try la smpi boleh, org2 tua kata, saper yang tak boleh buat tu, kira macam cacat tahap kecik la, hoh0ho~

jingg0; kan kan? if tak kena buli, sure lagi best~