Ahad

career fair =)

Hi sumer, fuh, mesti korang pun ada terbaca kart memaner pasal career + education fair fr0m jobstreet kan? specially yang baru habis spm n studies la, hihi..so, naper kiter g saner eh? degree dah ada, keje pun dah ada, so, nape nk menyumbang semak kart sana lagi? hoh0ho..saje, nk meneroka kort kort ada peluang tuk sambung ke peringkat masters lak ke kan? hehe..luckily mysef dah apply express nyer registration thru online, so tak de la kena beratur pepanjang, panas2..nak memarah sebab slow sgt, nk isi form lagi, haih, tak de kejew jer nak buang masa cam tu, ahahahaha..berlagak giler bunyi, itu la, kiosk entry tuk non express registration is giler Q panjang ok, dengan org bersepah2 nk isi form lagi, fuh, letey tgk..if kiter sendiri yang menengok pun dah letey, cam ne lak org yang beratur n mengisi form tu rasa kan? hihi..kijam kijam~ so, tengok la below for my express tiket for the event, wee~ gembira lak rasa..hihi..

express tiket f0r registration~

Tp career fair is a bit tak menarik, company yang best sangat limited, i was told by my colleague that IBM will be there, but dah 2 round jalan pun tak jumpa lagi, huhu..ke tak de eh? ntah ler, mmg sangat frust ok, last last drop my resume to MEPS jer, biar la, dah penat2 bawak, tak kan nk pegang smpi balik kan? heheh~ then, pas abeh kart area career, mysef teruskan pula perjalanan ke education fair, well..rata2 booth yang ada of coz la swasta nyer booth, tp antara byk2 booth, ada satu booth yang dapat menarik minat kiter which is UTM, they all ada offer Master in Education secara part time, ok, ini dah cukup bagus dah, yer la, mysef kan keje and nak benti pun taley coz still under bond (gara2 di anta ke training selama 3 bulan yg bernilai RM20k), aahahaha..n coz studies pula giler murah which is RM1300 cam tu la tuk first sem and RM1000+ tuk sem2 berikutnya, ok la tu, part time jer pun kan, hihi..n kelas lak akan di buat kart UTM jalan semarak, fuh, akhirnya, impian kiter tuk jadi cikgu + buat master akan menjadi kenyataan, InsyaAllah, if ada usaha la kan, hihi..awl bulan Feb dorang ada wart open day, so, ley lew anta form masa tu, if korang berminat, bukak la web mereka okie~

org ramai yang dah mula menyesakkan keadaan~

pass yang telah kami bagi kart orang pas abeh melawat persekitaran~

mereka2 ni tgh isi form tuk registration ~

mereka2 juga bz mengisi form seblum dapat pass tuk masuk ke event~

ok, dah dah pasal fair ni, dah penat berjalan, mesti la perut lapa kan? so kami2 pun pergi ke little vietnam kart floor yang sama tuk makan2..ehehe, cuba tgk ikan keli kart bawah ni, menarik kan? hehehe..bukan jer nampak menarik, rasa pun sedap amatz!~~ harga pun reasonable~ tp plate tu penuh sgt, if dorang tak letak kopok2 tu, sure lagi selesa nak makan, ehehehe =)

ikan keli yang cedap banget~

hiasan yang pelik tapi cumellll~~


his meal n mine =)

N lepas dah abeh makan2 sumer, dah bayar, dah letey bergamba sumer, kami2 pun ke Rock Corner kart seblah tu tuk beli tiket teater PGL~ hihi..kami2 dah beli tiketnyer, korang biler lagi?? hehee..if korang nak g, baik beli cepat, limited seat jer tinggal taw..kami2 mula2 nyer pakat nak g 14hb Feb, tp, seat yang kami2 nak tu akan memisah kan kami ber dua, so, terpaksa la tuka ke 15hb pula, jadi la, dari terpisah, mana syok kan? huhu..

my tix ^_^

his tix =)



Ok la, dah dah la posting tuk entry kali ni, nak smbg tgk AJL lak ni, moga moga Meet uncle hussain or Faizal Tahir la yang menang ok, tak mo org lain, hee =) jangan mare~

21hb January 2009
-------------------------

sowi sebab terpaksa buat mini update di sini saja, nk buat post baru macam tak larat lak, hee~ ari ni mc lagik, haih, sakit jiwa rasanya, bgn pagi tadi rasa sakit dada n batuk pun pedih lak rasa, so, mintak my mum bawak kan ke klinik ( anak manja, jadi kena la mintak mama bawakkan, hee =) bila dah berjupe ngn Dr, dia cakap la, my tonsil dah merah amatz, asthma makin teruk, n hidung pun dah tersumbat amat sampai kan mata pun ada infections, n yang paling teruk skali, doktor kata mysef dah kena radang paru2, huhu..no wonder la sakit dada..haih, sakit sakit, bila tah nak ilang ni..cedey nyer, tak ksah la bab tu, yang bab paling merisau kan is that ubat yang terlalu byk..wuaa!! larat ke nak makan ubat yang tak sedap ni? dah la mysef ni tak reti makan ubat biji..jadi terpaksa la makan ubat liquid yang agaknya sumerang pun tahu kan rasa cam ne? wuahahaha!! merasalah, sape suh taley telan ubat biji..keh keh..korang2 doakan la kiter cepat sembuh yer..tak larat nak sakit2 dah..huhu =(

eye drops for my eye yang dah kena infections

ubat anti radang

opz..camera dah abeh bateri, hahaha..next time jer la letak gamba2 ubat yang berderet2 tu..fuh, tgk ubat pun dah kenyang..huhu ( _ _ )*

42 ulasan:

budak kecik berkata...

yeayea meetunkelusin menang...
tido lena kita mlm ni...
hahahaha

redahbintangdanpurnama berkata...

huhuhu...
g jugak pgl...

18 aribulan...

yay!!

faRha berkata...

wahh~~
nak jadi cekgu eyh
chomeyll~~

NASRUL NASH berkata...

nnt dh jd cikgu leh la ajar programming kan..
hehe..

Zatil berkata...

Waaahhhh bes nyaaaaa! Nak tompang sekaki buat Masters bley? Hehe. E'eh Tomato, meriah lagi fair ni drpd Youth Fair kan. Hehe.

s b 1 8 9 1 1 9 berkata...

asal byk sgt mknan dlm ni ek...

Ripsta berkata...

owh.. gi gak ke career exhibition tu..
sy gi ari sabtu.. :D

tomato_masam berkata...

budak kecik; ya ya~ td0 ngn lena sekali malam tadi, smpi nak bangun g keje pun maleh giler amatz dah..ahahahhaa =)

redahbintang; hee~ selamat menont0n, tp kamu g siang ke malam? dengar kata yang siang nyer bukan tiara perform, wuwuw..malam jer dia perform, petang just pelakon sub jer, wuaa!! tensen nyer..dah beli baru taw kewujudan kes begini, wuwuuw =(

farha; ahahaha..cumel ker? takut gak kalo kena buli, tp apply jer la, nak keje under gomen, at least ada pencen masa tua, hihi =) giler berpandangan jauh dah ni..ahahahahha!~


nasrul; amin, moga2 termakbul, ahahhaa..tapi budak sekolah mana ada belajar programming, hua hua hua, terkubur jer la programming yang ada di dada ini.. =(

zatil; marila apply sama2, ehehhe..ley jadi coursemate nnt, hihi..itu ler, meriah lak rasa kart career fair ni, n yang lagi best, ley wart re-union terkejut coz terserempak ngn ramai kawan , gembira sgt ^_^

sb189119; hehehe..riki tak tgk kiter g, skang ni dah gumuk amatz!! ahahaha..sebab tu ada banyak gamba makanan..wuahahahaha~

ripsta; lew...tak cakap mau g..mau juge jupe ngn kamu secara live, hehehe..apply keje apa? TNT ker? hh0hh0ho~

Pan berkata...

de x vacancies utk kje cop duit kt career fair 2???
haha...
kalo de skg gak ak apply...

Zatil berkata...

E'eh, show PGL diulang lagi ke kat Istana Budaya ke? Hmm, tak tao pulak...

P.S. MUH menang AJL! Woooo-weeee.

farhana berkata...

u guys always get the chance to go out together! jeles :(( hehee

waniey berkata...

ahha..ikan keli..saye suke ikan keli!=)

NASRUL NASH berkata...

lor ingat jd lecture..
skali cikgu skola ke..
ruginye..
tp xpe, leh ajo nash nnt kan programming..
hehe..

tomato_masam berkata...

Pan; c0p duit? haha, ada, semuanya, duit tu akan di cop setelah ujung bulan, aaa~ apa g, cepat ler apply keje nyer, hoh0hoh~

Zatil; Eh eh, bukan di ulang, kali ni season 3 pulak, mari la turun ke sini, maybe ni last season kort? hihi~ and yeahh!! MUH menang!!~ h0oray~!~ malam tu tdo ngn amat lena taw~

fana; huhu..mari la bersama2 kami, kita wart double date, hehe..tak de la, dah jarang kuwa gak, skang ni kekadang weekend pun keje, huhu..so, ada masa baru kuwa, cian kart kami2 =(

waniey; aA~ akhirnya, jupe gak gank yang ske makan ikan keli, bukan sumerang suke makan taw~ huhu..j0m la ber'keli'an bersama nnt~ hehe~

Nash; tu ler pasal..cikgu budak2, ahahhaha..sure, no hal, satu jam 50 inggit, ok ^_^

s b 1 8 9 1 1 9 berkata...

ooo...patut la...

xpe....kita bleh buat kelab org 'tembam'...hehe

tomato_masam berkata...

kelab org tembam? ahahha..boleh2, tapi tak kan kita 2 jer nak join? hua hua hua~~!

DrSam berkata...

selamat maju jaya. semoga tercapai segala impian.

NASRUL NASH berkata...

sejam rm50..
boleh la, tp tunggu nash dh kaya..
kira time tu nk kaya lg ngan programming lak..
hehe..

tomato_masam berkata...

hihi..kalo taw programming, mmg dah cukup kaya dah taw, kaya ngn ilmu, hehehe~ tp bidang keje ni mmg terjamin, bagi la resume, kang kiter anta kart comp kiter ni, okie =)

ayayai berkata...

hello....
nice page..how u do it lorh?

tomato_masam berkata...

ayayai; aa, camne wart eh? rasanya guna template yang ada, n tuka banner, n isi posting, itu jew, tQ sebab ske, hee =)

eju berkata...

tomato!! get well soon!!!!!

NASRUL NASH berkata...

wawawa..
ape je yg taw..
hanya taw C, VB, Director MX and selingan² nye je..
tu yg nk mintak fifie ajarkan..
hehe..

Tam berkata...

ikan keli = suka
ubat = suka
bijik = x suka
sakit = xsuka
bila sihat = suka

suka2 la anda untuk jd sihat

tomato_masam berkata...

Nash; hehe..director ngn vb eh? dah jarang org guna dah tu, apa kata slow2 blaja php ke java ke, ikut la apa yang market demand skang, if nk survive dalam programming field, kena rajen belajar =)

Tam; hehehe..nak wart cam ne, dah tak reti nk suka gak..ahahahaha ^_^

zz@mira berkata...

tahniah2 meetunkelussin mng...bukan rezeki estranged mlm tu..huhu.

tomato_masam berkata...

zz@mira; opz..tu la..tak pe, tahun depan ada g, estranged mesti masuk nyer lagi~ kalo dorang wart lagu baru la, hihi =) nk kata saham dorang jatuh sebab rich kawen taley gak coz markah fully dari juri, huhu..tak kan juri pun jeles tgk rich kawen kan? hoh0ho~

NASRUL NASH berkata...

betul tu..
semua tu dh xpakai lg..
tp tu la yg diajar masa di kolej dulu :(
insyallah ade masa nnt blaja PHP and Java..
:D

prakash berkata...

Hello hi i found your Blog quite intresting.Well i am Anand from india i'm also quite new to this blogging world.So now i am searching for my new friends.i found you in my one of my friend's blog friend's list.I hope you can be my one my friend forever.So i have added you in my blog roll.Hope you will also add me in your friends list.Anyways my dear friend happy Blogging....And stay in touch.Bye.

tomato_masam berkata...

Nash; itu la, kart kolej syllabus tak update, tu yg bila kuwa susah nk carik keje setgh tu, kena pandai2 cari lubang ler jawabnya..hehe~

prakash; thanks for fancy-ing my bl0g =) but my writings is in malay, i h0pe u don't mind ^_^

Muhammad Nazeef berkata...

uiks cik tomato!!..
ko ke yg add ku kat fb~?
hehe~..:P
ala...miss plak career xzibit...hrmm..:(

tomato_masam berkata...

wuahahaha!~ yer, dah apporve blom wey? berkurun nyer la nk tengok ek? hua hua hua~ takut gak salah org, huhu..kang malu surr0und, keh keh`

eJump berkata...

mak aish~~ banyaknye...
imean tonsil..asma...hidung...peparu...
bawak2 la berehat ye cik Tomato masam... awak tu sakit...
kang kuar g mane2 lagik truk...
isk3...
moga2 cpt sihat...

tomato_masam berkata...

hoh0ho..nk rehat apa nya, skang tgh support, huhu..taley berehat tuk 5 ari, pas abeh cny baru ley rehat, cian kitew taw~

eJump berkata...

tgh ape?... support?...
errr....
eventhough, xkan xleh nk cuti... tgk gaye sakit tu bkn main truk lg... skali ngan paru2 meradang...
bahaye tuu...

tomato_masam berkata...

huhu..kalo boleh skip, dah skip dah, tp team kiter majority dak chinese and filipinos, so, yg chinese nak raya, so tak sampai hati nk bg kart dorang, n nak pass kart dak filipinos lak, sorang g langkawi, sorg g peknen, n sorang tak de tenet, ahahhaha..so, kiter jer la tggl, tak pe..still masih tertahan lagi..tQ sbb c0ncern~ hee~ terharu lak rasa, s0b bob~

eJump berkata...

peknen?..

lerr... bg la alasan sakit...
=_=. . .

ala... amik berat kwn2 blogger.. x salah an?..
an?.
an?..
an?...

goasop berkata...

hye thr! thx for d visit.

btw, get well soon. n ikan keli tu npk best la. even baru pas mkn.. trasa lapo gak~ ehe

NASRUL NASH berkata...

haha nk wat camne..
kang dorang update..
byk benda nk kena wat lak..
so terpaksa la blaja yg lame2..
sib la dh lepas..
hehe

eJump berkata...

heyh... i got something 4 u... it's n award...n...i dono wht does this award mean...lolz...

tomato_masam berkata...

ejump~ hehe, yer, tak salah amek berat, and tQ tuk award kamu itu~ cumel sangat~ ^_^

goasop; hehe..tak sangka dapat kawan yg ske ikan keli lagi~ hee~ kalo lapo, makan jer..awk tu kurus, mkn byk2 pun tak pe~

nash; ala, follow the flow jer, janji grad~ kan kan~~

NASRUL NASH berkata...

yaya..
betul²..
syukur dah grad..
skrg ni kene tempuh lagi nie..
harap² best student cam lepas..
ahaks..