Khamis

taggy fr0m eju cumel` n kuiz~

Tag dari eju cumel~
-----------------------------

0nce you've been tagged, you have to write a post with sixteen random things, habits or goals about you. At the end, choose six people to be tagged, listing their names and why you chose them. Don’t forget to leave a comment (“You’re tagged!”), and to read your blog, you can’t tag a person who tagged you. Since you can’t tag me, let me know when you've posted your blog, so I can see your weirdness.

1. umo dah nak masuk 24 tapi saiz kasut still macam budak darjah 1 ( if kaki pun dah saiz nyer kecik, tinggi nyer k0rang pepaham sendiri jer la eh? hoh0hoh0..138cm ajo..uhuk uhuk ^_^ )

2. habit suker gedik2 kaki/g0yang2 kaki/ayun2 kaki, senang citer kaki tak reti duk diam ar, kalo kart wayang, sure 0rg yang duk kart depan tu tensen ajer c0z kiter ni ske letak kaki kart blakang seat 0rg tu~ wuahahahahaha~

3. walaupun umo dah beso panjang, tak ske gak tgk berita, or baca berita or majalah isu politik bagai, just suka baca k0mik and teng0k katun sp0ngebob~

4. nak tuka pr0fessi0n dari se0rang pr0grammer ke se0rang guru, b0leh ker ehhh??? at least kalo jadi cikgu ley cuti lama2~~~ wee~~ kepada cikgu di luar sana, jgn kondem statement ini, bel0m cuba belom taw kan kan? ahahahhaha!!~ harapan jer neh~

5. suka makan aiskrim BR and hingga ari ni, still menunggu Arc tuk belanja makan eskem, tp dia dah sempat melarikan bz ke alam kesibukan, selamat dier eh`

6. tak minat b0la sangat2222222!! macam nak muntah jer kalo tgk b0la, hh0hoh0~

7. suka minum air jus~ lagi2 apple + carr0t @ apple + limauuuu~~ nyum nyummmm~!

8. ada masalah tuk membeli kereta c0z kadang2 kaki tak sampai, wuaa~ s0 kena carik kete yang seat nyer adjustable, any idea kete apa yang seswai?

9. suker sangat ngn games the sim, lagi2 kalo bab2 nak bagi the sims tu kawen, wuahahahaha!!~

10. tak reti bawak basikal, kalo bawak jer, sure senget2 jer jalan, n bila dah jalan, tak reti nk stop lak, adehhh~ sure jatuh gedebuk nyer la pastu, ngee~`

11. nak beli camera DSLR!! tapi mahal sgt, naper kamera tu mahal sgt arrrr??? bosan btul!` nk beli cam tak berbaloi c0z takut hangat2 taik ayam jer, hehehe~

12. taley wart keje2 berat c0z nnt kena semput, kang kena semput saper yang susah? korang jugak susah c0z kena bersimpati kart kiter, eh, bersimpati ker? heee~

13. eh ejuu!! 16 ke? giler byk ar..ahahaha..mati kutu dah pk neh~ keh keh`

14. asalnya dulu kiter berambut kerinting, then tangan gatal g wart rebonding, s0, stret la rambut ini smpi skarang, tp, status skang, rambut ini udah kering n r0sak, tunggu la ada masa nnt baru wart semula, ke k0rang ada idea nak pulihkan rambut ni cam ner takkkk?? need ur help urgently!!!`

15. tak saba nk tunggu bulan may/jun c0z nk g h0lzzZ!!!` cepat2 la masa berjalannnnn~~~

16. ok la, dah last ni, harap2nya k0rang tak tertd0 ler baca random fact ni ehhh?? heee~ take care sumer~~

mereka yang di tag!!~

- korang2 yang sedang membaca tag ini, if rajen buat 0kie ^_^

ehem ehem
-----------------

ok, kuiz tuk posting kali ini, apa maksud 'Malang' dalam gambar di bawah =) buat yang ada maid indonesia di rumah, jgn tanya mereka2 ok, hoh0ho~


28 ulasan:

Zatil berkata...

Hahah! La...Zatil pon suka nengok SpanBob, nak jadik che'gu, suka ngan game The Sims, ada rambut kerinting (wavy tapi lebeh kurang sama macam kerinting jugak la kan...), pastu Zatil pon tak saba nak tunggu cuti nantiiiiiii!

Jawapan foto: Tu bukan nama daerah kat Indon ke? (Sumber: Google. Hehe)

tomato_masam berkata...

wuaahh~~ gank ar kita 2 zatil wey!~ sep2`~!!!~ ahahaha..cik zatil ni org virg0 ke ek?

Hehe..terer la, siap google eh tuk dapatkan jawapan, bgs bgs, masa g jakarta ari tu asyik nampak malang jer merata2 tempat, sekali dah tensen sgt terus g tanya kart org tu apa makna malang, so dia pun cakapla sekian sekian, hehe..taley cakap dulu jawapan, wuahahaha!~

Pan berkata...

haha...
jawapan da de kt ats...
x yah susah2 cari...

MALANG 2 NAMA DAERAH KT INDON...

pergh terer gak ak...
haha...

chicz berkata...

acik nk jawab jugak, buleh? :P

takpe la. acik bg chance org laen teka dulu. hohoho

Lina Chan berkata...

kete yang disuggestkn utk u ialah...

KETE KELISA!!

konfem la seat dia ble adjust..
jgn risau..
mesti ble smpi punya..

:)

wah, nak vacation ke mana tu?
mcm menarik je bunyinya..

tomato_masam berkata...

hehehe, Pan, zatil tak bagi jawapan penuh lagi, so, kalo malang tu daerah kart indon, so, which part of indon yang namanya malang? ahahahha..dah dapat jawab baru kira terer ^_^

chicz; hhoh0hoh..betul btul, kasi chance sama mereka2 dulu 0kie~ hoh0ho~

lina chan; itu la, memula dulu ingt nak beli kelisa, tapi kelisa dah tak d produce lagi dah, yang ada pon sec0nd hand jer la, uhuk uhuk..sdey bet0l..kena cari model yang baru but tak baru sangat~ tp made in m'sia di galakkan la, yang overc's nggak mampu lagi, hee~

vacati0n ke mana? hee~ ada la, kita tunggu dan lihattt~~~

eJump berkata...

jwpn yg spacifik..

"Malang is the second largest city in East Java province, Indonesia and will be established as the fourth largest city in Indonesia in 2008. It has an ancient history dating back to the Mataram Kingdom. The city population at the present time is around 1.5 million, and the population of the urban area is 2 million. The total population is therefore around 3.5 million. During the period of Dutch colonization, it was a popular destination for European residents. The city is famous for its cool air and the surrounding country regions of Tumpang, Batu, Singosari, and Turen. People in East Java sometimes call it "Paris van East Java." Malang was spared many of the effects of the Asian financial crisis, and since that time it has been marked by steady economic and population growth."

ok x?...

moonsoonbiz berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
eju berkata...

2. habit suker gedik2 kaki/g0yang2 kaki/ayun2 kaki, senang citer kaki tak reti duk diam ar, kalo kart wayang, sure 0rg yang duk kart depan tu tensen ajer c0z kiter ni ske letak kaki kart blakang seat 0rg tu~ wuahahahahaha~

entah2 tomato yg dok blakang eju ms eju gi tgk wayang aritu.ngahahaha!!

tomato_masam berkata...

ejump weyy!~ ahahha..semangat betul, satu paragraph letak eh, hehe, ye betul betul, sumatera timur jawapannya, ni mesti dapat A1 tuk geografi masa skola dl2 kan, hee ^_^

eju; opzz~ eju ke depan kiter tu, ala, kalo tahu, kiter goyang2 laki kuat,ahahahhaha~

Zatil berkata...

Hehe. Dahde pemenang! La...dulu Tomato pi sana ka? Bes nyaaaa! Tapi nama daerah tu macam bley buat kita rasa depressed plak kalo nak pi sana. Nasib la nama penuh daerah tu bukan Malang tak Berbau. Hehek.

Tak, bukan Virgo...tapi Pisces :))

eJump berkata...

so, adiah?..

asik panggil "Cik tomato masam je"..ape name betul?..

eJump berkata...

so, adiah?..

asik panggil "Cik tomato masam je"..ape name betul?..

Tam berkata...

dagang pak malang kot?
ahaha....

ARC berkata...

malang tu mestila name tempat tol x? mcm Laksa Penang arr

err eskem?sry bukan je bz, pokai as well

NASRUL NASH berkata...

9. suker sangat ngn games the sim, lagi2 kalo bab2 nak bagi the sims tu kawen, wuahahahaha!!~

- nash lak ske wat dorang gaduh.. laki duk cintan2 same gurl laen n sebaliknya...
wahahaha..

mahlukperosak berkata...

lah ingat nama tikus ke apa ker?sorrylah geografi dapt 8e huhuhu

sasa berkata...

jwmpN dier pew??/
huhuhUhu..
malang sungguh..
hehehehehhee

zz@mira berkata...

bakso malang..dasat nama tu amat mengerunkan...nsb baik nm tempat..ske mkn bakso nie..tp lom rs lg bakso malang..sedap tak ek?

tomato_masam berkata...

Zatil; pisces eh? tp still ada interest yang sama~ menarik2~ hehe..tu la, seb baik bukan nama malang tak berbau, kalo tak, sure ramai seram nk g, hh0hho~

eJump; adiahnyer ialah bekalan 0ksigen seumor hidup~ hehe ^_^ nama betul kiter rafidah, panggil fifie udah ler~

Tam; dagang pak malang eh? ahahahha..kena create lagi satu daerah la kalo cam tu~ ngee =)

Arc; a'ah, lebey kurang cam laksa penang gitu la~ hihi..alala, siannyer, scholar dah masuk ke bel0m ni?

Nash; makkkk~ kijamnyer kamu, mesti buat sims tu jadi playboy giler2 eh?? ahahahha..jgn tuan dier 2 x 5 cam tu dah la, kwang kwang kwang~~

Makhlukperosak; hoh0ho..bukan nama tikus la, ada selera ke nak makan bakso tikus? wuahahah!~ muntah muntahhh`

sasa; jawapannya sumatera timur, itu la, masa memula sampai kart sana, asyik nampak malang jer kart memaner, pelik gak bila nampak makanan nama malang, nak makan pun was was, ngeh ngeh ngeh~

zz@mira; wah~ ske makan bakso eh? hehe..tak makan lagi bakso malang tu, tak berani nk makan coz masa tu tak tahu apa maksud malang tu, hihi~

farhana berkata...

your 2, Babe my advice, don't sit behind me if we go for movies if you dont want me to give u THE look if u know what im saying. ahahahahahahhaahahha. gelak jahat tuh. LOL

tomato_masam berkata...

fana; ahahha, kiter start wart camtu sejak beberapa kali g tgk wayang, n org belakang kiter asyik goyang2 kusi kiter jer, tensen amatzzzz tu, bila dah sound pun lagi dia g0yang, mmg giler, hahaha, sejak tu, terus kiter nk revenge kart org2 lain pula~ wuahaha..giler kejam ek??

eJump berkata...

"14. asalnya dulu kiter berambut kerinting, then tangan gatal g wart rebonding, s0, stret la rambut ini smpi skarang, tp, status skang, rambut ini udah kering n r0sak, tunggu la ada masa nnt baru wart semula, ke k0rang ada idea nak pulihkan rambut ni cam ner takkkk?? need ur help urgently!!!`"

cik fifie buat la dreadlock pasni... xyah risau2 lg rambut rosak or curly...ehehe...
best x cadangan?..

NASRUL NASH berkata...

hehehe,
jgn cakap laki jd playboy..
gurl pun nash wat jd playgirl..
padahal dah kawin kan tu..
wahahaha..

ehh ownernye xla camtu..
huhu..

DrSam berkata...

alamat dah terlepas nak join masuk kuiz.

Ilham Alfa berkata...

Heheheh..hohoho

red red PEANUT berkata...

u got tagged!!
checkout my page!

tomato_masam berkata...

eJump; dreadlockkk?? wuahahaa..pas wart tu, kena selalu g dry cleaning la rambut kiter eh? kang busuk lak, wohoh0hoh~ ada pengalaman buat ke?

nash; wahahaha, ini sudah bahaya, ke ada pengalaman jadi playboy ni eh, hee ^_^

Dr Sam; hihi, tak pe, next time ada g =)

ilham; huhu..hihi..haha..ho0oh0 juge~

red peanut; opz..kiter dah penah wart tag tu~ hihi..memang tag tu best~ kelak0!!~