Selasa

preparation + bbw0k~

Hi cik bloggy, sowi lama tak update, bz sket la, hihi..bz mencari uni mana yang seswai tuk sambung my studies, dari uitm ke utm ke um ke ukm sumer mysef dah survey, tp masing2 ada keburukan n kelebihan masing, hehe..utm jubah nyer cantek tp jauh d tgh kl nun, susah nk dapat transport..um dekat ngn umah tp course yang nk tu cam tk de..n uitm, aduh, lagi jauh, shah alam nun, hoh0hoh..last2, myself just apply kat sumer uni n mana yang dapat, grab aje, ehehe..rezeki jgn di tolak, ye dak? so, mysef pun korek2 la balik sumer sijil2 tuk nk attach kart form, abeh selerak bilik di wartnyer, hihi..just part processing fee jer la korban sket..wuaa~~

haih, mysef kalo wart keje je sure semak, hihi..

antara pertandingan yang mysef masuk kart skola
kaligrafi cina u all, keh keh
tp malang nya kalah, wuhuhu~

sijil pengiktirafan for my part time job masa kart uni
jadi lab assistant gitu, huhu..
ni jer cara nk dapat duit poket kart kolej dulu kala

antara projek yang mysef join masa uni
tuk projek ni
siap kena kayuh basikal dari uni ke kampung tu lagi
dasat kan? hoh0ho~

hehe, antara projek pelik yang mysef join
naik kapal 'judi'
wuahahahahhaa~~~

And tp kan,malam ni mysef a bit sedey sket coz malam ni my last nite tuk jupe ngn si dein coz kamis pagi2 lagi dier dah nak balik kuantan, ada hal family sket..cedey nyer, kena tggl sorg2 la weekend ni jawabnya, dah la weekend ni panjang coz isnin pun cuti, aiyak!!~ nak wart per eh weekend ni?? any idea?? so, kira malam ni kuwa in advance la tuk weekend ni, hihi, first time naik kete baru dia waktu malam, hoh0o~ dah la ari ujan, so ada la 'seriau' sket, keh keh` malam ni kami2 pergi ber BBQ kart bbwok puchong~ seblom ni asyik dngr si din sebut2..but now, mysef sendiri dah g try sendiri, hehe, food dier not bad and harga pun sangat murah, ngn harga rm60 ley dapat steamboat + bbq~ mari la tgk2 gamba kami2 n makanan di sana~

muka seblom start perang ngn makanan..hehe`

bbq atas daun pisang lagi, idea yang menarik
ley curik wart kart umah, hoh0ho~

antara makanan yang ada tuk bbq + steamboat,
giler banyak ok
nampak jer cam sket..huhu
penuh satu bucket`

2 dalam 1 nyer cooker, 1st time tgk, giler 'perak' kan? ahahaha

nampak macam sedap tak? hehe..

cantik kan isi kerang nih~

hehe..cam ne, menarik kan makanan2 tu, agaknya kalo g reramai lagi best kort, ley kecoh2 lagi, hoh0ho` ok la, dah letey makan, mata pun ngntuk, mau p tdo dulu la, later update g okie, ( eee..pas makan tido pas makan tdo, mana tak gumuk, w0hoh0ho!!~ )

38 ulasan:

waniey berkata...

huh..sedap sehh mknn2 itu sume..terliur2..=P...hehhe..
lps ni nk smbung course pe?
hope u dpt cntinue ur stdy!

Lina Chan berkata...

nak further study in master ye?
bestnya..

dah la sy tgh lapa ni..
yum2.. sedapnya makanan..
kat mana tu?

eJump berkata...

wow... hp ke ape yg atas katil tu..nampak sungguh menarik perhatian...ehehe..
jage elok2 jgn tertinggal dlm teksi udah ler...uhurk3~~

hope Cik Fifie dpt sambung obersea...leh bwk ejam skali.. ehehe...


btw, ape name restoran tu ek?..
mcm besh je..60 hengget tuk 2 org?..
ok la tu...


1 more tink...kerang tu...mengingatkan ejam mase keje kat sushi king... kerang in japan mean's "hotate"...ekeke...
alamak...telebeyh sudah...lolz.. ahaha...

budak kecik berkata...

wah sedapnya makanan...
cam lapar lak...
wah bestnya nk further study...
gud luck tau

NASRUL NASH berkata...

semoga dapat mana² tuk smbg study..
adoii.. kalo xde pic makanan,
xsah fifie nie..
sedap² lak tu..
cam nk g jek..
hehehe..

Zatil berkata...

Waa...nampak sedap! Kira murah jugak harganya kan. Apa nama restoran tu? Kalo pi sana, nak singgah makan kat restoran tu...hehe.

P.S. Tomato tanak stadi kat oversea ke?

s b 1 8 9 1 1 9 berkata...

yummy...

zz@mira berkata...

semoga berjaya tomato..all da best :)... walaupn tgh lapo nie ku gagahkan jua tgk makanan dlm pic tu..alamak haii...sedappp bangatt..hohoho

Pan berkata...

arghhh!!!!
tekanan tol ak tgk mknn 2...
x bole jd ni...
pe nama kdai 2???

tomato_masam berkata...

waniey; bukan nampak jer sedap, tapi rasanya pun sedap n selesa, table2 kart sana style japanese lagi, tp bawah meja ada ruang kosong tuk letak kaki, kira macam duduk atas kusi tp gaya japanase, aaahhaha, nk taw cam ne bentuk meja tu, kena la g sendiri ke sana, hee ^_^

kiter maybe nk amek field edu in IT, or something related to IT tapi tak melibatkan coding, oh0hho~ nk IT tapi tak nak coding, tah pa pe kan? ahahaha!~


lina chan; baru nak mula apply, kalo ada rezeki, ada la, kalo tak de, cuba lagi next intake, hehe =)

kedai makan ni kart puchong, sebelah bumbu bali and kedai nya area shoplot depan giant, try la, sgt berbaloi~


eJump; hehe, yang atas katil tu? jeng jeng jeng, henpon lor, apa lagi kalo bukan pon, hihi..kiter bawak handbag, so, potensi tuk ilang 60% la berbanding letak kart poket, pengajaran dari case eJump tu, lain kali kena ikat pon kat kepala, baru tak lupa, ahahahhaha!~~

hihi, tQ for the wish, baru nk apply lor, kalo ada rezeki ada la, oversea? maybe tak kort, kiter tak de duit la nk g oversea, keje pun baru sethn lebey, so, ingt nk wart master kart cni jer, nak merasa belajar guna duit titik peluh sendiri, hee~

nama restoran? BBWok..kart area puchong nun ha, g la try, ajak geng mesti best, lagi2 makanan dia yang tuk 2 orang tak macam tuk 2 org, giler banyakkkk..sendat giler perut pastu`..wua~ dulu penah keje sushi king? hehe..mesti terer wart home made sushi kan? ~


budak kecik; mekasey, sangat perlukan luck buat masa ini, hehe..makanan tu memang sedap, perlu try ok nnt =)


nash; tQ, hehe, kiter kan kaki makan, seswai la ngn berat kiter ni, gumuk sudah, hua hua hua~ masa muda2 jer nak makan pelik2, dah tua kang kena pantang2 lak, lagi rugi, kan kan~


zatil; nama restaurant tu BBwok, bila turun cni try la g, kart area puchong ni..hihi..overc? tuk master ni tak kort, insyaAllah tuk phD ke? hihi..skang ni bajet yang ada tuk dalam malaysia jer (^_^)


sb189119; riki, meh la turun kl, nnt kiter bawak g makan kart sana =)


zz@mira; tQ, masih di tahap memohon baru, hehe..lapo yer, tak meleleh air liur ke, kiter masa masak ari tu pun nk tunggu bbq masak pun dah terliur dah tunggu, hua hua hua~


Pan; hehe, apa lagi, g la puchong, kedai tu namanya BBwok, depan giant tp blakang seket, sebelah kedai bumbu bali, try la g, sgt berbaloi kort, makanannya giler byk..=)

Ilham Alfa berkata...

Nyam nyam..gud gud
Nk tanyo ado Twitter x?

tomato_masam berkata...

ilham; apa ke benda twitter tu eh? kicauan burung? hoh0ho`

waniey berkata...

style buffet ke tpt mkn tu...?
ahha..u da mcm duta bbwok plak...promote bbwok..hahha

farhana berkata...

babe! the food looks delicious!!!!

eJump berkata...

ade ke ikat kat kepale...ahaha...


master?..woahh~~ gudluck2...
mesti pelajar Dekan an?...4Flat je... @_@


BBWok...klu makan sorang ok x?... hurmmm...

NASRUL NASH berkata...

ya betui²..
tp kang kalo main makan je,
susah lak bila dh tua..
hehehe..

MaHlukPerOSaK berkata...

wahhhh macam sedap je kan makanan dia...nie yang meliur dan terliur nie..
lah apa susah2 nak sambung...sambung je kay UMS or UNiMAS..ahaha lagi dekat...huhuhuhu

s b 1 8 9 1 1 9 berkata...

hehe...jgn ajak sy...nanti xcukup duit nak byar...perut sy dah besar ni...kang xpasal2 kena basuh pinggan....

: )

jinggo berkata...

gemok pon takpa janji sehat........

tomato_masam berkata...

waniey; dorang ada buffet and ala carte~ tp 2 2 pun murah, ho0ho..tu la..bbw0k kena bayar kiter neh, wahaaha~

fana syg; bukan je lo0ks good, rasanya pun enakkkkk bangettt~ tp pelayan dorang tak reti cakap melayu sgt, english pun kurang, haahha..kena cakap thai gitu~ keh keh keh ^_^

eJump; eh, ok pe, beli bluetooth ke, at least dapat elakkan dari 'tertinggal' lagi, dah baper riban da rugi tu..hoh0ho~

dekan? oo0 tidak, cukup2 makan aja =) Bbwok kalo makan sorang eh, tak siokkk~ kena ramai2..mari la pegi sama2~ hee~

Nash; hhehe..kontrol2 le makan, kang tak sempat tua dah mampuz lak kan..woh0hho..eh, bila last day praktikal?

makhluk perosak; hehe..kena duk depan tempat panggang tu, kompem meleleh terus sudah, ahahha..kiter yang nk tunggu makanan tu masak pun kecur liur taw~ hehee~ sambung kart ums/unimas? tak ley lor, kiter keje ma..tak kan nk benti keje lak..hoh0ho~ nk wart part time je pon~ hihi~

sb189119; makanan nyer cukup byk riki, perut besa mana pun boleh tampung nyer~ hihi~

jinggo; hehe..yer, gemuk tp sihat, tp letey lor nk berjalan kalo bawak perut, berat~ keh keh keh~

NASRUL NASH berkata...

last day pratical??
ujung bulan 6 abis..
lame lg.. :(
pastu kne masuk class for 1 sem..

FARIE berkata...

sedap nye..
kecur ayaq liur.. ;9

Ilham Alfa berkata...

Twitter tue cam nie..http://twitter.com/sapaciloksiapa

tomato_masam berkata...

Nash; lor, ada lagi 1 sem rupanya, hahaha..igt kan abeh terus dah..tak pe..ingt pesan kiter, studi itu best~~

Farie; ehehe..kecuq ayaq liuq, pure kedah la neh eh? hhoh0ho..

ilham; o0o..hehe..sowi, tak de la, menarik ke benda tu?

s b 1 8 9 1 1 9 berkata...

hehe...mmg bleh mkn...tp kot2 xleh byar....

hehe

MaHlukPerOSaK berkata...

betul study itu memng best....!

khairul onggon berkata...

Selamat berhujung minggu... i thought i saw a putty cat.. i mean iPhone?? betul ker?? :)

BBWok area Puchong?? Kat mane Tomato?? Area IOI Mall?? Area Giant Bandar Puteri?? Nak gi jugak.. pliz inform me k.. bgtau kat chatbox k.. huhu..

tomato_masam berkata...

sb189119; hehe, ala, buffet lor, boleh makan smpi kenyang tp harga sm, hoh0ho~

makhluk perosak; iyer` tu yang nk smbg belajar balik tu~ ahahah~ tp leceh nyer la..nk kena dapat kan surat perlepasan keje lak..huaa~~ tensen2..

Khairul; Iphone? macam jer kort =) hehe..ok, dah reply cara2 ke BBwok to ur shoutbox, selamat mencari~

khairul onggon berkata...

Thanks... BBwok cam Biawok jer bunyik dia kan.. hehe..

tomato_masam berkata...

khairul; ahaha, tu ler pasal, seb baik tak de biawak jer dalam menu, keh keh, tp sebelah BBwok tu ada bumbu bali, kedai tu pun menarik gak, try la dua2~ hehe~

eJump berkata...

iyer mmg la bluetooth tu bagus..
tpi an klu nk balas msg tu kene pakai hp jgk an cik fifie?..ehehehe...
kang type2 pastu letas atas kusi balik..lolz...last2 tingal bluetooth kat tlinge jerk...erkk~~ ehehe...

eecece..ckup2 mkn 3.99..@_@..erkk~~

jom2 makan ramai2 kat bbwok...ajak sume blogger...cik fifie blanje ek?..ehehe

eJump berkata...

btw i hv sumthng for u... amik la award kat blog ejam..sume untuk anda..tanda kehormatan... ehehe

s b 1 8 9 1 1 9 berkata...

hehe...mcm best je...xpe2...nanti kalau sy g sana, sedia la byk2 ek....nak mkn....hehe

NASRUL NASH berkata...

lom abis lg..
studi mmg best,
tp kadang² bosan gak..
nie xsabar bila la nk abis..
hehehe..

ijechan berkata...

puas hati dapat wat keje berselerak~ ehe. =)

DrSam berkata...

selamat berjaya didalam mengejar cita-cita.

tomato_masam berkata...

eJump; hehe, kalo msg reply kart umah jer, hohh0h~ rugi taw byk kali tinggal cam tu, untung kart pak cik teksi, tolak jer da dapat baper, ohh0ho~ kiter banje? tunggu kiter kawen la eh? hee~

award tu sumer tuk kiter? wuahahaha..TQ TQ, banyak btul..hihi~mekasih ^_^

sb189119; riki, turun sini cakap la~ hehe, kiter n din on jer~ tp weekend la, ari keje kena cakap awl2..hehe~

ije; itu la, lagi berselerak lagi puasssSS~

DrSam; Tq..baru memohon, moga2 dapat, hee~

Isham berkata...

Wah menarik menarik kat sini ya