Rabu

award fr0m nana chan + taggy fr0m eju cumel` + youth09!!

Award fr0m Nana Chan
---------------------------------


Trimas kepada cik lecturer Nana Chan sebab memberi award kepada diri ini~ mekasey yew~ terharu banget nehhhh~ hihi..and tuk berkongsi kegembiraan ini, kiter mau sampaikan 10 award ni kepadaaa:

and korang2 yang sedang membaca blog ni~
tanpa korang, berhabuk la blog ini..hihi~


Taggy fr0m eju cumel`
------------------------------

1. 7 ciri Lelaki Idaman Anda :

  • haruslah bekerja, tp time kejek beliau haruslah siang sahaja, jgn smpi ke malam coz mysef ni takut akan kegelapan n keseorangan~
  • haruslah lelaki tulen, tak mo la ada kekasih gelap yang sesama jenis or pasang 2 n 3 n 4
  • tak terlalu rapat or ter-over mesra dengan perempuan2 or gadis2 di luwa
  • bukan anak makkkkk
  • bila masa raya, dapat berkompromi tuk pulang ke kampung secara adil n saksama
  • menepati masa, punctual n tak lambat tuk dating walau sesaat, ehem ehem~
  • tak terlalu garang or suke perli2 or mengata2 or kutuk2..ok~

2. 7 Lelaki Yang Tak Pernah Anda Minati Sepanjang Hidup :

  • yang merokok, ketagih dadah/ganja/ecstasy or sewaktu dengan nya
  • yang lembap, tak punctual, tak tepati janji, terhegeh2
  • tak pandai bukak mulut, tak pandai ckp, tak pandai amek ati
  • kedekut, tangkai jering, seb bajet
  • tak bekerja, malas mencari duit, malas berusaha
  • pengotor, tak mandi, berbau busuk
  • tak reti hormat org, garang, and ske marah2

3. 7 Perasaan Anda Sekiranya Keluar Dengan Orang Yang Minati :

  • excited gilerrrrrr gilerrrrrr~
  • malu malu n muka pun jadi merah2~
  • buat apa pun jadi serba tak kena
  • terketar2 n menggeletar~
  • jantung rasa cam nak tercabut
  • sebelum nak kuwa tu try seploh/berpuloh2 baju
  • berangan dulu apa nak war seblom kuwa..ahhahaha, tulus ikhlas amanah dah jawab ni =)

4. 7 Tempat Istimewa Yang Ingin Dilawati Bersama Pasangan Anda :

  • tempat2 yang ada snow~ tp snow world tak mo ok~
  • g tepi pantai`
  • g paris ley?
  • naik cruise bersama2 >> dah buat~
  • pergi holiday bersama2 >> dah buat~
  • pergi shoping~ boley? kira istimewa pe..ahhaha~


5. 7 Barangan/Sesuatu Istimewa Yang Akan Anda Hadiahkan Kepada Si Dia :

  • dompet~
  • gambar yang telah di edit~
  • video kitorang bersama`
  • jam~ nak bg jam tp mamat ni kurus sgt, jam pun tak muat di pakai, huhu
  • kad kredit..wuahahahhaha~ statement apa kah ini?
  • sim card >> si dia dah bagi to me, so, tak yah la bg lagi~
  • henpon kort?

6.Tajuk Lagu Yang Akan Anda Nyanyikan Untuk Pasangan Anda

  • nak suh dia nyanyikan la ley? lagu nash yang syahdu2 tu..huhu...tk ingt lak apa nama~

7. Rakan Yang Anda Tag Dan Mahu Mereka Buat 7 PERIHAL

  • disebab kan ramai yang kena tag dah, and tag ni cam privasi sket, ye ke? huahuahua~ so, sesaper yang berminat, sila la buat yew =) alalallala~

Youth 09!
--------------

korang2 yang akan g ke youth 09, dah ready ke nk g ni? korang dah dapat pa pe info ke dari tuan umah group korang? group mana yang korang join eh? kiter join group si jordy~ hihi..rasanya, yang ramai2 kart my blog ni pun join si jordy tu gak kan? hehe, moga2 dapat la kita2 berjupe nnt hari tu ok~ n jom snap gamba byk222222~ hahahaha..make sure korang bawak camera taw~ and, korang ada facebook tak? if ada, add me lor, carik je by mail id yang ada kart profile blog ni okie~ boleh2 la pakat2 apa yang patut~ hee =)

27 ulasan:

Zatil berkata...

Wah. Ni dah kali kedua dapat award! Nampaknya, kena buat majlis doa selamat la nih. Heee...

Thanks Tomato! I lap uuuu~ Toing-toing.

tomato_masam berkata...

lap kart mana tu? ahahahaha~~ welkam =) nanti zatil g tak youth nyer festival tu?

Benrauf berkata...

salam
what patrick without spongebob?
answer: a starfish :p

tomato_masam berkata...

benrauf, ahahahah~ ske ske~ kiter cilok yer lawak awk tu~ hee =)

ARC berkata...

pasal youthsays tu..I wish i could go. But then, I got so many exams next week, and Ive got problems with my scoot..groannn

tomato_masam berkata...

Arc!! kenapa tak dapat g, huhuhu..kejap pun taley ke? wuaa!~ cedey cedey, apa jadi ngn scoot nyer? jalan jauh sgt smpi rosak ek? hua hua hua~ sape suh sesat2~ hee =)

ARC berkata...

hmm I guess not..esok nak anta scoot g kilang s alam repair..bukan rosak pe..nak overhaul, tuka myk itam, check bearing, ngan idopkan lampu depan..huhuhu

kalau public trans lak I rase baik I dok stadi sbb nxt week ade exam penentuan utk g NZ..iaitu exam TOEFL

aritu i dah fail physics..takot2..I wish korg bergembira k?

tomato_masam berkata...

OVERHAUL? mak aih, baik beli moto baru je, h0hoh0ho..moto tu tahun manernyer? tu la, terkejut g jauh sgt kort ari tu? ahaahhahaa~

o0..next week ada toefl eh? all the best to kamuuu!! make sure studi past yer Q byk2..lebey kurang je kekadang tu..kan kan~ hee~

benda yang fail sekali tak semestinya fail selamanya, dulu kiter ada amek struktur diskrit, first time amek fail sebab lecturer tu giler, ahahaha..2nd time amek, trus dapat A, make sure if repeat, jgn amek ngn lecturer yang sama..okie!~

eju berkata...

waaa thanx!! yeay, dpt award=D
wahh da gi cruise same2?? romantik gituuuu...hahah..
hav fun di youth'09 =( bwk gmbr eju skali, buat2 mcm eju ade bsame...kihkihkih XD

tomato_masam berkata...

waa~ eju pun tak de ke? then sape jer yang g~ wuaa~ cedey2..bawak gamba eju eh? hh0h0oh..idea yang menarik tu~ hee =)

tomato_masam berkata...

hehe..cruise tu g masa kart uni dulu kala, tak best juge la coz masa g tu air tgh gelora giler2..macam mabuk laut pun yer jugak~ hahahah`

eju berkata...

wahhh titanic gitu!!
hahah XD
*jelesnye ngan tomato*

ARC berkata...

err TOEFL repeated Q?oh tidaakk English la wey mane leh same..bukan de buku teks pon..essay je ade 500+ target topic..target je tu bukan mmg konfem.

Overhaul kan tiap 1500km~ moto tu 2007 punye line..4 stroke 150cc

zz@mira berkata...

wahhh tankQ Tomato for da award..Nice..memang langkah kaki kanan nie..awal pagi gua dapat award..syukuran..alhamdulillah..:D

DrSam berkata...

seronok tengok list dalam senarai lelaki idaman tu. semoga impian tercapai

budak kecik berkata...

huhu sedey...
xdpt join youth09,kwn2 sume bz...
so xde sape nak temankan...

Zatil berkata...

Ala...mana dapat...kita kat sini (Kuching) :(( Maybe nex yer je la ek! Have fun kat karnival tu nanti!

$UaM$T][M a.k.a £¡D€kz berkata...

jawapan yang menarik..
aku ske bace blog ko..
niCE~~

tomato_masam berkata...

eju; hehhe..tu la, ingt nk bergamba ala2 titanic, tp tk kesampaian lak, laut bergelora kencang, nak kuwa ke dock pun takut..hoh0hoh~

Arc; fuh, mmg payah mengambil toefl ni, gewd luck to kamu la okie!!` chaiy02 for ur coming exam!~ n moto dah selamat di baiki ke?

zz@mira; hee~ tumpang gembira bagi kamu, ley tambah koleksi award ni~ hehe~

Dr Sam; rasanya dah bertemu dah ngn org tu~ hihi =)

budak kecik; ala, mari la join kiter, ley wat blind date gitu~ hehe~ email la if mau pegi, okie~

zatil; huhuhu..jauh nyer kamu, hihi..tak pe, bila2 if zatil turun sini roger la kiter, ley g minum2 n jalan2 ke~ my treat =) okie~

suamst; jgn mare, tak reti nak sebut nama kamu, ahhaha, mekasey, bukan selalu kena puji ni, wuahahahaha~ kembang sudahhhh ^_^

sasa berkata...

yer2..pegi2..nak join grOup pew??
hahhahaha

tomato_masam berkata...

mari la join si jordy, esok jupe kart restoran putra, kul 8.30 am~ okie~

Lina Chan berkata...

nana chan? hehe~
sy nak pegi tp xleh la..
keje dah skrg..
kalu x keje lagi, nak gak pegi..

:(

enjoy2..

tomato_masam berkata...

hee` takpe, kiter tolong pegi tuk korang eh =) hoh0ho~

Rfq berkata...

:]

eju berkata...

cmne youth'09 aritu?? =O

tomato_masam berkata...

youth ok la, tak gempak sgt tak boring sgt, ehehe, tu la, eju tak de, kalo tak mesti lagi havoc taw~ hee =)

Zatil berkata...

Alahai~ tag ni maseh lagi work in progress...tengah carik idea camne nak jawab soalan terjah ceni. Takkan nak jawab no komen. Huehueh.