Khamis

award fr0m Ejump + jalan2 ke z0o negara+blogshop+award fr0m zz@mira

Award fr0mEjump & zz@mira
---------------------------------------

Thanks to eJump sebab bagi kart kiter banyak2 award ni, hihi..tQ banget, kiter sangat suker ngn award2 ni..hihi..and sempena hari V-day yang bakal menjelma, bukan nk sambut, tp kiter tuka ke hari kasih syg, so, tak la sesat lak kan? hhehe, ok, sempena hari kasih syg ni, kiter nak kongsi award2 ni ngn korang sumer~ so, sila2 la amek adiah2 ni and letak kart blog korang k~





Tp 2 award last ni special sket coz kena amek ikut gender, jadi, kalo rasa diri tu lelaki, amek la boyfren, kalo pempuan, gurlfren, tp kalo lembut, amek half2..ok? hee^_^



Award fr0m zz@mira
----------------------------


Blogshop & Jalan2 ke zo0 negara
----------------------------------------

Last weekend, walaupun dapat extra hols sebab thaipusam, mysef tak de pun g memaner, rutin harian just pack ngn family and anta maid balik indon, dia nk tgk cucu from anak bongsu kesayangan dia, hehe..anak bongsu, saper tak sygkan? even barang2 tuk cucu tu sumer beli kart malaysia, tak mo pakai barang kart sana eventho barang sana macam murah sket..tp, tu la, abeh la pas ni kiter lak jadi maid, hoh0hoh~ seb baik my maid tu balik 2 bulan cam tu jer, kalo tak, naya lor..

ok, enuff pasal my maid tu, so, last monday, pakat ngn si dia tuk g tgk2 kain yang ada ngn sorang auntie yang jadi supplier tuk my blogshop, tp, tetiba auntie tu kata dia bz lak that day, dia tak free from 12-3pm..so, si dia pun propose tuk g zo0 negara, ahahaha, dah berkurun lama tak g, maybe last g kort masa umo 8 tahun kort?? mana nak ingt ada apa kan? hihi..so, excited la gak nk g memula tu, hehe~ tgkla gamba2 yang sempat di amek~ hee~

main door, still ada rupa macam dalam citer P.Ramlee masam2manis tu? ye ke? yang gaduh ngn org bilik sebelah tu n dating pun kart zoo tu..kalo salah jangan mare~ hehe`


dah ada anugerah MS ISO lagi, tp, naper dorang layak dapat eh? hehe


nak naik tren pun kena bayar, dah la 2 kali jer ley naik, kedekut betul`


orang utan + revolusi = si dia? ahahhaha!!~


rimau pun pandai berenang, tp nampak kepala je
huhuu...n rimau ni berenang smpi ke pagar ok
giler kan????


Dein khusyuk tgk peta..1st thing yang dia nak tgk apa taw
nak tgk ikan paraima? ke apa tah nama
yang selalu tayang kart Carefour tu..besa2 and panjang2..
p/s: peta ni pun kalo nak kena bayar okkk~~


bebudak ni tgh beli makanan tuk di bagi kart giraffe~

muka kepenatan kami~


gajah ni sedia tuk buat lompat pagar~ hehe~


tgk, giler dekat rimau ni datang kart kitorang,
sumerang pun teruja tgk~


teruja tgk beruang nak panjat batu tp tak berjaya~

bear tu pun nak enterprem gak~
tp syg gamba blur
kalo tak, ley nampak sesuatu kart bear tu
hoh0h~

and then, nk dekat kul 3 cam tu
kami2 ke auditorium, nk tgk show~
rugi la g zoo kalo tak tgk show kan~

gile ramai org kan kart cni?
seb baik la masa smpi tu ada seat lagi~


time tuk show2 .. setgh jam jer show ni~

and sebagai penutup ari tu, kami2 g dinner kart Lemon, kedai david teoh tu..
tp yang kart the mines jer la

sori nak kata, tp, makanan nyer tak berapa sedap, my order je la kort?
-lemon chicken-

dein kata mee ni sedap, ye la kort?
abeh licin dier makan..hoh0ho~


cantek kan bekas dia?

taggy fr0m cik sasa_usagi
-------------------------------------

Rulez!!!
A) People who have been tagged must write their answers in their blog.
B) Tag 8 people to do this quiz. (Those that are tagged cannot refuse.)
C) Continue this game by tagging 8 other people
-korang yang sedang membaca, jatuh talak tuk wart tag pada korang, hoh0ho~

1.What have you been doing recently?
bz berjalan2 n mempromote my blogshop~ hihi, mari2 la singgah`

2.Do you ever turn your cell phone off?
tak penah kort, kalo abeh bateri je la tutup pun` tak pun kalo nak lari dari org/keje, aa..wajeb la tutup kan? hhoh0ho~

3.What happened at 10am today?
siapkan environment setup tuk IOAT malaysia ngn singapore nye testing..adeh..letey btolll//

4.When did you last cry?
tak ingt la..huhu..

5.Believe in fate/destiny?
fate ye..destiny kurang pasti la pulak

6.What do you want in your life now?
cuti yang panjang tp bergaji..hehe..boleh??

7.Do you carry an umbrella when it rains or just put up your hood?
kalo ujan? duk bawah bumbung la, sape suh main air, ohh0hh0~

8.What's your favourite thing to do on the bed?
berangan lor..nk wart pe g~ hihi`

9.What bottoms are you wearing now?
shortpants..warna biru n ada bunga2..nampak??

10.What's the nicest things in your inbox?
bil celcom...mmg 'nice' giler~

11.Do you tend to make the relationship complicated?
orang tak waras jer wart camtu..hihi`

12.Are you wearing anything borrowed from anyone?
opz..borrow2 tak main ok..i dun like..~

13.What was the last movie you caught?
inkheart..giler best ok, wajeb g tgkkk~!!!

14.What are you proud of?
dengan diri sendiri coz ley survive ngn keje yang giler!!` ahahahha

15.What does the oldest text msg in your inbox say?
banyak iklan jer..hampeh`

16.What was the last song you sang out loud?
How deep is your love..terdengar masa jumond nyanyi kart opis tadi..hoh0ho`

17.Do you have any nicknames?
fie, fifie, noor~

18.What does the newest text say?
call jap g by my dad..ahahahaha..`

19.What time did you go to bed last night?
12 kort..tah..tgk mata gak..hihi` mata kata tido baru tdo, kalo tak, berjaga jer la`

20.Are you currently happy?
tak..sedey..huhu..

21.Who gives you the best advise?
advice? tak de saper2..tak ske dgr ckp org..ahahhaha!!~

22.Do you eat whipped cream straight from the can?
erk..yang lembik2 tu kan?? ee...tak lalu..loya tekakkkkk!!~

23.Who did you talk on the phone last night?
din ajew..tak de org lain~hee~

24.Is something bugging you now?
yer..tgh pikir cam ne la nak wart 3 testing serentak tuk IOAT malaysia, singapore ngn hong kong, giler aaaaaa!!~~!

25.Who was the last person to make you laugh?
pak cik ku di opis yang sama team..yang tu last kort, hehe~



- the end-

26 ulasan:

Zatil berkata...

Bes nya Tomato~~ Pi jenjalan pastu pi makan-makan! Jelessss. Haha. Ish, lama dah tak pi lawat zoo...dulu-dulu tu masa umor 7 tahun kalo tak silap...

MaHlukPerOSaK berkata...

awak..kat zoo sana ada cipan tak???dah lama lah tak jumpa binatang tuh...rindu..nanti kalau jumpa ..kirim salam kat dier erk.ahahaha

NASRUL NASH berkata...

zoo negara..
lame mane tah x g...
hehe.

tomato_masam berkata...

Zatil; hihi..tu la, jejalan dah kuwa peluh, kurang lemak sket, tp pastu g makan, tmbh lemak balik..ahahaha..tah pa pe kan?iyer..masing2 last time g zoo mesti masa 7-9 tahun..hoh0ho..siap wart analisis sendiri tu..^_^

Makhluk; tak de pulak cipan tu, kena suh dorang import dulu.ohh0ho~

nash; hehe..ada masa g la, tk pun g shoping kompleks, ada banyak buaya n rimau kart kiri kanan..hoh0hoh~

ijechan berkata...

best nya lepak kat zoo~

tomato_masam berkata...

Nash; try la apply keje ni, http://202.186.14.174/PEMOHONANONLINE/

kort kort ada rezeki ke, hihi..sempatla dapat keje seblom grad~ hihi~

kawan2 yang tgh carik keje pun boleh la try juge apply ok ^_^

tomato_masam berkata...

IJE, YE..ZO0 DAH MAKIN CANTEK..TP SHOW DIER JAP SANGAT..TAK PUAS..HOH0HO~

farhana berkata...

i've always wanted to go to zoo negara but i just cant squeeze my time to go. im so jealous with u babe!~ always dapat bersama2 kemana2. eh didnt i mention that in the previous post? see how much tahap kejelesan i. hahahahahah!

tomato_masam berkata...

hihi, a'ah, u ada mention in the previous post~ masa tu ada, just kena curik n if nk buat something, taley planning, coz planning takut tak jadi~ kena mengejut gitu~ hihi..din la ni tingin sangat nak g zoo..keh keh`

waniey berkata...

mcm x pecaye kn zoo tu dpt iso...
last kte pg zoo last year..still the same since i was a kid..xberape bersih...x terjage...tak tahu lah kalau skrg dah bersih..teehee..=)

waniey berkata...

cop..blogshop tu kite da lawat..nice2..nnt kite nk beli la satu...nk support blogger nih..teehee=)

tomato_masam berkata...

hihi..sekarang dah bersih dah, tu yg macam kagum sket, hoh0oh~ maybe sebab tu tak dorang caj tuk setiap satu benda yang ada kart sana? peta kena byr, tren kena byr, hoh0ho~

macey sebab sudi datang ke blogshop kiter, still dalam trial mode tu..n tgh tunggu order kiter dari indon smpi gak..nnt la kiter update kan kart sana..hee~

DrSam berkata...

bila terbaca lawatan ke zoo tu teruja pula nak bawa anak-anak kesana. dah lama benar tak kesitu.

s b 1 8 9 1 1 9 berkata...

jelesnye...

jln je, mesti ada mkn...
mkn je, mesti ada jln...

Norsya berkata...

x p pun zoo..walau dkt dkt ngn Sentul..wakakaka:P..
later nk p gak lah..InsyaAllah :P

chicz berkata...

kakak! acik pegi zoo last skali year 2007. time tu rasenyeee naek rides, n amek peta freee sajek. showw pun sgt lameee and sangat best! tgk orang utan la monyet la, dolfin ke ape ntah dlm air tu laa.. omg comel sangat2. sangat2 sukaa pegi zoo. hik2. tp dlu bersih gak, cume mcm tak maintain,so nmpk cam lama. huhu sedih tol part tu.

tomato_masam berkata...

Dr Sam; skarang ada promotion tuk budak kecik, bawala mereka2 pergi~ hee~

riki; tu la, jalan je mesti lapa, jalan je mesti lapa, bila lapa kena g makan, ahaahha..tu kena ada gamba makanan gak tu~

Norsya; ehehe..pegi la, tak jauh mana da tu~

chicz; hihi..2007 eh last g? maybe tak de perubahan sgt kort? tp show kali ni ada anjing laut and burung nuri tu jer~ cedeyyy!!`

chicz berkata...

eh time acik pegiii pun ade anjing lauttt. comel sangat! hahaha acik rase skang da mhl, sbb diorg baru pas upgrade tmpt tu kot. hihi ok la, lagi stahun dua baru acik pegi lagik

NASRUL NASH berkata...

kat shopping complex tu buaya n rimau laen,
tu jenis mkn org dengan pelan2..
hahaha..

site tu dh xleh bukak,
dah xbukak permohonan kot..

apei berkata...

gua pun dah lama tak pi zoo..

s b 1 8 9 1 1 9 berkata...

tu la...lg la sy jeles...sy ni dah la xleh gi jln, xleh mkn sdap2 plak tu...huhu

pradeep berkata...

Hi i am pradeep i read your article and it is really cool and awesome. Your Blog seem to be cool and has a Good theme too...This is my FIRST entry in having a blog I want to make new friends from all over the country and share my new experiences that i am going to have in my upcoming whole life.I think we can share everything and know more about each other….PLEASE HELP ME IN MAKING YOU AS MY FRIEND….hahaha… :lol:i have added your link kindly visit my blog and add my link.

lolita berkata...

oho seronoknya jalan2..

makanan takbes xpe..leh kongsi ngan si dia :P~

eJump berkata...

ler.. nape cik fife x terjun skali then main renang2 ngan rimau tu...erkk.. @_@"...
lame gyle x g zoo..huhuhu~~ da mcm mane la skang nie...

nway, mee tu nampak mcm besh je...pingan pun lawo...

tomato_masam berkata...

Chicz; a'ah eh, maybe sebab tu juga rasanya, 2 tahun cam tu baru g semula wohkeh~

nash; ala, tu la..lambat seket ler..kn dah melepas, hehe~

apei; tak yah la g..tak best~ kalo ada anak kecik baru best~ hahaha``

riki; huhu..tkpe..bila ada masa nnt pergi la ok~

lolita; cecece~ kongsi2 lak ek~ hihi..jejalan mmg best, tp part abeh duit tu yang tak best~ho0hoh0~

ejump; terjun skali? ahahha..nak,tp rimau tu tak bg..hohh0ho~

NASRUL NASH berkata...

ala...
xde rezeki la plak.. :(