Jumaat

Update update & taggy fr0m Mizz Hunny~ n Asfan`

helu cik blog tersyg, guwe kangen banget sama kamu..apa? kamu juge kangen same guwe? hihi..wahai cik blog tersayang, kalo tak atas request dari mereka2 tuk mengupdate blog ni, agak2nya tk berupdate la blog ni agaknya..hihi..

So latest update bout me is that tengah penin kepala dengan IOAT testing, habis rosak mood nk update blog bila balik umah, mana taknya, kena jaga 3 country kena monitor sesorg, ada secondary pun tak best gak coz tak membantu takat mana pun, haih, bikin pinin ada la..dah la cycle kali ni Malaysia asyik fail je jobnya..fuh, sakit jiwa, seb baik Hong kong n singapore kurang skit errornya..erm, cukup la pasal keje, mari kiter bercerita tentang kegembiraan sepanjang blog tk di update~ wee~

so, on the 15th of feb, me n him pegi tgk teater PGL III, kitorang smpi a bit awl, risau gak kort2 susah nk parking ke kan, but, luckily masa smpi tu, our parking btul2 dekat ngn entrance, hihi..tp for those yang tak g tgk PGL ni mmg rugi besar!!`mysef bagi teater ni 5 bintang tuk overall show~ dari set ke muzik ke props mmg giler mantopz ok!!` giler respek to them tuk susunan jalan cerita yang sangat menarik..tp the best part of this show is apa taw..part yang ada magic, fuh, sgt kagum..ada 2 part yang dorang wart magic..sumerang pun mmg teruja n bagi tepukan yang giler hangat la~ n guess what? mysef ni tak ske beli album lagu coz rasa cam membazir, but, if PGL ada produce album soundtrack for PGL, mysef la org yang pertama akan beli dulu album tu, tak ksah la baper harga dorang letak pun, mysef mesti n wajib beli..lagu2 yang dorang perform sangat SEDAP, buat kan mysef macam nk dgr berulang2 kali..lagi2 part lagu syarat2 tuk meminang dia..giler catchy but penuh dengan permintaan dia..fuh~ susah nk citer kart sini tp teaterni memang giler fabulous n melet0p2 la..if ada lagi PGL show, mysef mmg akan beli seat yang berdepan ngn stage..coz mmg puas hati bila menghabiskan duit tuk show sebagus ini..hihi..

Stephen Rahman-Hughes yang cumel as Hang Tuah, memang best la lakonan dia
eventho dia bukan melayu asli..tak ksah la..
mmg dia dah bawak role tu dengan habes baik daa~


Tiara Jacquelina as Gusti Puteri
memang talented, suara dia memang sedap abeh~
rugi tak beli album dia aritu~



crowded yang mula membanjiri hall IB~

our seat kat atas sekali, so pasni if nk g tgk
harus beli seat mahal
biar mahal tp berbaloi coz performance giler mantap~~

our view from the top~

orang lain cabut kuwa pas abeh show,
kami2 lak sebuk bergamba sampai kena tgur suh cepat~
hoh0ho~

Ok, dah cukup la pasal PGL, pas abeh show tu, kami2 terus menuju ke Damansara tuk dinner, so, this time kami2 pergi merasa air tgn chef di Bora Asmara, maybe adik kepada Bora Ombak kort? the same nite yang kami ke Bora Asmara, ada upacara kawen si Que Haidar ngn Linda Jasmine, hihi..tp dorang nyer reception kart Bora Ombak la..cawangan Ampang, hehe~ makanan dia ok gak, mysef bagi 4 bintang and layanan superb~sumer nyer smooth aja, makanan pun dapat cepat gak~ tp yang penting nya surrounding nya giler best~sejuk jer and sangat romantik abes la..hihi..kalo kami2 ambek table kart luwa sure dah jadi candle lite dinner coz dorang pasang lilin if duk luwa~ hihi..takpe..next time kort? if korang google pasal this shop, boleh baca byk negatif nyer komen, tp to me, kedai ni sangat OK...maybe timing kitorang g tu ok kort? hihi..

the main door~ sangat unik la tempat ni, mmg sangat menarik hatiiii~~

the menu~ from Bora Ombak..
dorang sharing menu kort? hihi~

muka org tgh berangan~

outside nye seating, tp kart bawah la~
yang level atas tu ada pondok cumel2~~
tp kena wart reservation dulu
huuhu...~ byk seat yang dah kena book masa tu..sadis2~

butter fish yang di rekomen mereka~
sedap ok~habis di makan oleh kami berdua~
hehehe~

our makanan yang enak belaka..hehehe..~

ok..dah sudah la dulu tuk update kali ni ok? mau nonton IOAM lak...hoho0h~so, as penutup posting kali ni, cuba teka gamba di bawah ni di ambil dimana? cuba teka~


Taggy fr0m Mizz Hunny Lalala~~
----------------------------------------------

tHiS TaGGy iS aBoUT 3 :

>THREE NAMES THAT FRIENDS CALL YOU:

~ Rafifi- budak kart opis je panggil gitu~
~ Fifie - bebudak uni~
~ Noor~

> THREE MOST IMPORTANT DATES IN YOUR LIFE:

~ 05 Aug^_^ date kami berdua kaple~~ hihi..and number pon kami ber2 jg berakhir dengan 0508~ hoh0ho~ jgn jelesss~

~ 18 May ~ My abah nye burfdayy~

~ 10 July ~ My mums burfdayy~~


> THREE THINGS YOU'VE DONE IN THE LAST 30 MINUTES:

- msg to Him suh inf0rm bila dah smpi pulau pangkor~
- mengomen blog2 org`
- bekpes ngn roti canai + minum teh ais + usha abg cumel~ hihi~

> THREE WAYS TO BE HAPPY:

- berhenti keje~~
- pegi shoppingggg~
- pergi holidayyyy!!!~ ahaha..bab2 menghabiskan duit mmg best~ kan kann~

> THREE GIFTS YOU WOULD LIKE TO RECEIVE:

- henpon E71, ada sesaper yang sudi memberi kepada diri ini? FOC ok..tak mo kena bayar2~~
- nak nak kete merc so that ley bagi kart abah kiter~ hihi~
- nak nak GPS tuk kete si dia so that kami tak sesat jalan lagi masa kuwa~~ ahahahhaha!!~

> THREE OF YOUR FAVORITE HOBBIES:

- tido .. saper tak suka tdo kan? kang tak dapat mimpi bnda2 best~ hihi~
- syampu rambut n mandi ngn air panas..nyaman amaatzzz~
- baca komik yang pelik2~ ahahaha..ala, yang RM5 and kertas dia busuk2 tu..ngeh ngeh

> THREE PLACES YOU WANT TO GO FOR VACATION:

- Paris
- London~
- Pulau Kapas~~

p/s ; semua nye akan dimakbulkan tahun ni juge~~!! weee~~!~!~ harus simpan duit ketat2!!~

> THREE FAVORITE DRINKS:

~soda bandung!!~ermmmmm!!~ i like gilerrr22~~

~ teh ais~ nak nak lagi yang mamak buat!~pergh, campuran air ketiak dia tu yang buat sedap kort? ahahha

~ apple + orenn!!~ sedap weyyyy~~ masam2 tp kepuasan tu memang melet0p2~

> THREE THINGS FOUND IN YOUR BAG:

- cameraaa~~
- resit222~~
-name card, angpow dari bos SG, pendrive, pen etc2,berat beg itu = 2kg ok..ahahhaa,mcm2 ada~

> THREE FAVORITE COLORS:

~ hitam
~ hitam
~ hitam + pink

p/s: those yang terdekat with me mmg tahu my closet mmg penuh ngn warna hitam jer kaler nyer~ ahahhaha

> TOP THREE HANGOUTS:

~ mid valley~ tak remaja la kalo tak lepak mid kan?

~ pizza hut~ tak taw naper, reunion jer kart pizza hut, kalo g pizza hut, ada la reunion tu~
hahaha~

~ kart umah, coz kart cni le tempat melepak yang paling best~ hehe`


> TOP THREE U LOVE SO MUCH:

~ family kiter yang tersayang~
~ si dia kort? hee~ ^_^
~ kawan2 yang tersayanggggg~~

> TOP THREE WHO DO YOU THINK WILL ANSWER THIS SURVEY:

~ mereka2 yang rajen lor..tiada paksaan~ hoh0ho`

> TOP THREE "THINGS" SPECIAL TO YOU:

~ things eh?? henpon kort? suka duka di alami bersama~ahahaha~
~ kredit kad~ tanpa kredit kad, idup mmg susah~
~ duit~ tanpa duit, cam ne nk idup??? giler berharga tu~ hoh0ho~

> TOP THREE REASONS YOU ANSWER TAGGY:

~ addicted to tag~
~ sebab kena tag?
~ sebab nk buat~ ahahhahaha~~

> THIS TAGGY SPECIAL FOR MY 3 :


~ mereka yang addicted to taggy like me~~ hho0hho~


Taggy from incik Asfan
---------------------------------------

Ok, tag ini telah di kenakan oleh incik Asfan, bukan senang nk kena tag ngn dia coz sekarang ini dia amat bz, hihi..sebagai tanda ingatan tulus ikhlas, (lagipun tgh busan), mari la kita buat tag ini~ wee~

1. Go to your photo folder in your computer
2. Go to the 6th folder of photos
3. Go to the 6th picture in that folder
4. Put the picture on your blog and description of it.
5. Invite six friends to join the challenge.
6. Link them in your blog and let them know they have been challenged

keh keh, giler mantap tak gambar ni? if korang g ke toko 3 kart bandung ( well known for their original jeans, tak taw la betul ke idak, tour guide yang kata gitu ), korang akan nampak bontot yang mampat n seksis ini kart pintu nak masuk nyer~ hihi..

ok, next one lak, caranya begini ;
1. Tangkap @ sertakan 3 gambar anda yang anda rasakan paling seksi
2. Tak semestinya tak berpakaian atau mendedahkan.Mungkin anda rasa senyuman anda
masa itu seksi. Sertakan!!
3. Nyatakan kenapa gambar itu begitu seksi bagi anda.
4. Tag 5 rakan-rakan anda yang seksi.

to me gamba ini seksi coz ada mata2 kami yang menawan,
yang atas itu juge menawan ok~ maybe hidung and mulutnya? opz..sowi shila..hihi~

gamba ini juge seksis coz sepatutnya kami kena membuat keje, tp
kena berposing ala cumel tuk promote my stuff~ hihi~
( apa kena mengena ngn seksis tah..hoh0o~)

and terakhir sekali, gambar yang paling seksi seantaro dunia,
gamba my whole family besa belah tok mak,
part apa yang seksi? of coz la senyuman kami sumer~ seksi kan~ hihi~

People I wanna tag:
eju~ ( fuh, hot stuff kamu ini~)
zatil~
zz@mira
and para blogger sekalian yang sedang busan like me~
okeh`


23 ulasan:

Muhammad Nazeef berkata...

cam best jer PGL tuh..
ramai gak komen positive..

agak2 ader lagi tak ek?

akizaki sakazaki berkata...

haaah..
gmbr tu di ambil d dlm kete...
btol x...?

tomato_masam berkata...

Nazeef; ye ye`sangat best~ tp last show tuk PGL3 22hb aritu~
if dorang wart PGL4, better pegi..kalo dorang wart la coz ada gak dgr2 kata takde PGL g, tp support je teater yang lain, macam bagus gak la teater melayu skang ni =)

akizaki; tahu la dalam kete, tp lokasinya di mana? hoh0ho~

DrSam berkata...

PGL cuma tengok wayang sahaja. memang bagus. Melihat kepada barisan pelakon PGL teater, memang semestinya outstanding.

Romatik juga eating outlet tersebut. Exactly kat area Damansara mana?

Eazy Izzuddin berkata...

best sngat citer PGL..
alangkah x best nye x dpt nonton lg,,
huhu
xD

Si Penconteng berkata...

Besnya dapat nengok teater tuh! :D Musti berbaloi kan ;)

Moonsoonbiz berkata...

Dr Sam; kedai nyer area Kg Sg Penchala, area kedai kete mofaz~ tp dah dekat ngn Rasta~ hihi~ call jer mereka2..nanti dorang ley guide~

Eazy; iyew, sangat best, harap2 dorang akan kuwakan vcd/dvd ke~ hehe~

Zatil; aahahha..tak nak panggil si penconteng, hua hua hua~ iyer, sgt berbaloi, rugi tak beli tiket yang depan2 sket, hihi..ingt nk g tgk jason mraz nyer konsert, tu yang tk beli tiket mahal, ngeh ngeh~

ijechan berkata...

waaa.. jeles nya dia tgk PGL~

Lina Chan berkata...

bestnya makanan itu.. nak sikit.. hehe~

mesti before dis dah slalu tgk PGL kan? sbb rmi yg ckp, kalu dah stat tgk, kita akn tertunggu2 sequel seterusnya..

:)

tomato_masam berkata...

ije; next time masih ada, macam akan naik kart tb je nnt, bila tak sure lak~

lina; hihi..tak tgk gak sequel yang dulu pun~ kali ni yang baru nk g tgk..keh keh~

tmpt makan tu mmg sedap la makanan dia~ajak la cik abg kamu ke sana, ley candle lite berdua~ di gerenti romantikkk~~~~ hhihi~

zz@mira berkata...

mesti ada makanan yang enak belaka..hehehe sedap tu..best wo dok sana dpt tgk teater..kalo tempat teman tgk banner teater pn jarang bangat.

ARC berkata...

ape sengal da gmba bontot tu

farhana berkata...

toko 3 ada tu?? asal i tak perasan ponn. ehehehe. maybe sebab time tu it was raining heavily! kuar dari van terus lari masuk kedai gi blakang skali tempat levi's tuh. ehehehe

tomato_masam berkata...

zz@mira; hihi, mari la berhijrah ke mari~ tak pun, kart uni2 pun ada gak teater nyer, just kena g usha bila date yang ada~

ARC; nk wart cam na~ gamba tu yang terpampang dalam folder tu, huaa hua hua~~

farhana; ada ada~ kart depan sekali, hihi..g juge eh t0ko 3 tu? last time g ada levi's yang button tu, but in RM, the price = 700!! ahahaha..terus tak jadi beli..keh keh, amek yang biasa2 jer~

NASRUL NASH berkata...

g holiday??
maw ikut boleh.. :)

tomato_masam berkata...

nash; mesti la boleh, jum simpan duit jum~ tp bukan kata kena g outstation ke? cam ne mau itot?

khairul onggon berkata...

PGL yg last kan... panjang giler ntry nih hehehehe...

tomato_masam berkata...

khairul; ya ya~ yang last, tu yang berusaha tuk tgk gak tu~ tp tiara still nk wart teater yang lain, mesti gempak nye gak~ hihi..panjang eh? khatam balik 2 mggu tak update..ahahahha~

Ejump berkata...

PGL...hurmm..rase mcm nk g tpi xde member minat ler...danmm...lolz..
da abis da kan PGL?...ke ade lg?..

Ejam rase gamba tu kat BB?..dpn TS...
tul x?..

tomato_masam berkata...

Ejump; a'ah, ni last season tuk PGL, tak pe, teater yang baru ada lagi, hihi..tak cakap nk g~ kalo tak ley g sesamer~

n yeah!!~ mata kamu sangat tajam, mmg kart area BB pon..hihi..jem giler amatz masa tu..huhu~

NASRUL NASH berkata...

mari2 kita simpan duit byk2..
nnt leh g holiday jejauh...
yg nie terselit gak la..
smbil outstation, sambil holiday..
hehe.. ;p

Ripsta berkata...

oit.. pegi PGL tak ajak..

Tanpa Nama berkata...

Hi! I just discovered your web site: Blogger: The life when I was surfing
around reddit.com. It looks as though someone
enjoyed your website so much they decided
to bookmark it. I'll absolutely be coming back here more often.

my web site: clicking here