Sabtu

Award dari Eju + coretan yang dirindui~~

Award dari Eju
--------------------------------------

Eju syggg~ thanks for the award itu, kebetulan mggu ni mysef dah giler free so boleh la kembali mengupdate blog ini balik~ and tanpa mengkedekutkan diri, kiter nak pass kan award ni to sumer followers yang setia baca blog ni even sekarang jarang di update..hihi, cara2nya is seperti di bawah;
  1. Put this badge in your awesome blog
  2. Award this badge to 10 bloggers whom you think are inspirational and friendly.
  3. Make sure you put the recipients' names here, along with their links.
  4. Let them know about this
so, kawan2, sila2 la ambil ok =)


coretan yang tak lama di coret
---------------------------------------------------------------

incik blog sayang, sowi kerana mengabaikan kamu untuk seketika, ye la, pagi siang malam mysef sibuk buat some preparation for "berhenti" kerja and "interview" for Master's..so, nk make sure my stuff abeh berupdate before my last date kena la tinggalkan cik blog kejap, ye tak? hee~~

ok, citer pasal nk berhenti kerja ni boleh terhinggap di kepala kejap when most of my DC/AC = contract staff kena terminate from our office, which will left us "juniors" jer dalam team, n bila dah jadi gitu, takut la juge kena terminate nnt, seblom dorang terminate me, baik mysef 'terminate' secara sukarela..ahahhaha!!~ ye la, kang buat alasan kata awk tak perform so kena masuk this pool that pool lak, aiyak..tak mo woo~ rosak my reputasi okey kalo jadi gitu..ahahaha!~ so, mysef dengan rasminya dah tender resign on the 31st of March with one month notice..and my last date d opis will be 23rd of April, sepatutnya ujung bulan la tp sebab after buat kiraan pro-rate nyer cuti, mysef still ada balance 5 ari cuti, so, boleh la blah awl kan~~ h0rayy h0oray~ jangan harap nk jejak opis lagi pastu ok!` ahahahaaha~

mesti ada yang tertanya2 apa yang mysef akan buat bila tak kerja dah, hihi, my backup plan hanya la untuk menjadi guru ganti semata2..but then, maybe my rezeki agak ok, so, dapat la satu kol dari uitm shah alam suh datang interview, memula tu ingtkan kart shah alam faculty nyer, tp skali kart puncak perdana lak..aiyakkkkkk!!!~ mati lew, rosak harapan kiter nk jadi budak uitm shah alam yang femes itu, ahahhaha..but the interview with that Dr is OK! orang selalunya akan tahu interview nyer result after a week or two, but me, dalam masa interviu tu juge dah taw, syukur Alhamdulillah, satu offer dah di terima, so, if mysef pilih tuk smbg di uitm, the course yg mysef akan ambil is Master of Science in info mngmnt, huhu..harap2 la simple jer subjek2nya, Dr kata kalo wart full time ley abeh dalam setahun setgh, harap2 ye la, hihi..tp mysef still berharap akan offer dari UTM!! wahai encik UTM, tolong la terima permohonan sayew ok~~ akan sayew doakan permohonan itu diluluskan setiap hari =) hihi..

tp kalo sambung kart utm, cam ne nk jupe ngn mucuk kiter tu? aiyak, abeh la kena cari pakwe baru, ngee~~~ boleh tak? ahahahaha..ok la, skang mau p shopping baju for my BIG holidays~~ ahahaha..tp sayang musim di sana itu musim summer, tak merasa la nk pakai baju tebal cam g jepun duluk..huhu..nggak apa la, mari pegi shopping kawan2~~~~till then, daaaa~~

8 ulasan:

Muhammad Nazeef berkata...

hoho~
ni aku pun nga tunggu degree nye intake result..
nak gak masuk shah alam~...:D

tomato_masam berkata...

wuahahaha, uitm shah alam ngn puncak perdana tak jauh dah tu, boleh la lepak sama2 nnt, huahahahaha!~ bila nk taw resultnya?

faRha berkata...

congrats~~
:)

dah tukar link blog tau
http://becauseiamhypocrite.com/

s b 1 8 9 1 1 9 berkata...

wah...nak smbung stdy ek...?bestnye...

fie, sy gi kl hari khamis...tp xsmpat nak kontek sape2...

tomato_masam berkata...

farha; tQ, wah, dah tuka link, hihi..tuka plot cerita ke? hee~

riki; hihi, tak pe, ni ada ke tak no pon kiter ni? lain kali datang kursus sini ckp awl2 okeh~ boleh lew kiter n dein g kidnap~ hohoh~

s b 1 8 9 1 1 9 berkata...

hehe...no ilang le...xingat nak ambik ...

DrSam berkata...

Syabas! cita-cita mencari ilmu itu amat disokong. Semoga berjaya didalam pengejaran itu.

Ejump berkata...

woahh..tahniah...hurmm...
besh an dpr sambung blaja... ^^