Isnin

Backyard Monsters and Dinosaurs

Halu cik blog, sihat tak? apa?? kena selsema "piggy bank"?!! aiyak, cam ne ley kena jangkit ni? tu la, makan tak nak basuh tgn g, sape suruh, eh, bukan sebab tu? then sebab apa? o0..ada orang tinggalkan hingus yew..huuhu, cian nye cik blog kiter, nnt kiter install anti virus ok~ heee~ kawan2 yang membaca jgn lupa jaga diri ok, fenomena ni dah BESAR kart luwa negara, harap2 tak de la merebak kart bumi Malaysia pula hendaknya..

Ok, mari sambung cerita, last week mysef n him pegi ke exhibition yang meletop2 di iklan iaitu Backyard Monsters and Dinosaurs kart Mid Valley. Tgk dalam iklan cam best je, ingtkan pameran ni macam pameran dinosaur yang masa kecik2 dulu mysef penah attend kart planetarium nun, ghupa2nya tk de serupa langsung..huaaaaaaaa!!~ Sangat limited ok item2 exhibition dia tu..huhu..dah la kart paper cakap ley guna student card..sesampai sana tetiba terbaca notis kata student kad taley pakai..adeh, salah statement in paper kata nya, just tuk mereka2 bergelar student hingga umo 15 jer ley guna student kad, hampeh..so, bayar la RM12..tp masa memula masuk tu tak ksah g bayar RM12 coz dalam otak kata wah, mesti best giler ni, tp bila dah masuk, alamak, apsal satu hall jer ni, apsal kecik jer tempat nya..huhu..kuciwa ok!! but tak pe, me n him still "gembira" dapat melihat beberapa ekor dinosaur di sana, kort? so mari la tgk gamba2 kami di sana~~

p/s : komen2 ini adalah berasaskan my own view, lain orang lain viewnya.. =)

poster yang gah n menyeramkan yang buat kami2 excited memulakan adventure~

Dear excited tgk Kumbang yang sebesar alam ni`
cuba bayangkan, kalo kumbang kecik kalo di pijak pun dah busuk giler
yang besa kalo mati cam ne lak? gas beracun ke?? hee~

alamak, kata Dear pesal benda ni berbulu sangat,
abeh la kutu2 melekat kart dia~ hoh0ho~

kalo korang perati betol2..muka dorang ada iras kan? ^_^

Dear nk bunuh diri coz tensen ngn mysef..ohh0h0~

antara dino yang 'wujud' di Mid Valley

alamak, ada telur dino lak~ g0reng pun s0dap neh~ hihi`

nampak tak mata dino tu? macam buta je? tak pun ada katarak tak?
kena bawak g vets ni, kena operate, Dr, cepat tolong diaaaaa~~~

nampak tak lipas kart bawah kiri tu? aiyak, dah wujud masa dino tu~ tak ley bunuh~
benda bersejarah n ley masuk muzium dah taw~~
ahahahhaa ( konon le, nmpk je lipas tu terus pijak/hempap/ spray ubat nyamuk bebyk, hee~~ )

benda yang paling meletop kart mid masa tu robot dino tu la~
dari awl smpi ke balik, tak sempat pun nk pegang, wuaa~
n harga nya = RM1699..dalam range camtu la..ada mamat promoter tu ckp~
hihi

tapi dino ini sangat manja and pandai melayan ok, kalo harga dia RM10,
dah lama dah mysef beli, hihi, nk gak merasa bela dino kan? huahahaha~~

pas snap gamba ni kan, scorpion tu terus nk sengat Dear,
n Dear pun terus berlawan kembali n akhirnya..Dear pun menang, sebab bateri scorpion tu dah abeh
so menang tanpa bertanding lew kiranya..ahahhaha
( ini hanya rekaan semata2..jgn caye)

n yang last skali, kart exit tu ada kasut besar ni..apa motif?
ke doremon tertinggalkan kasut nobita kart sana?
pikir-pikirkan yew

- The End -

16 ulasan:

s b 1 8 9 1 1 9 berkata...

fuyo...dah blk ke zaman dinosor...ultraman xde ke...?hehehe

NASRUL NASH berkata...

wahh nampak best gak...
ade lg ke??
hehe..

ARC berkata...

huhu takot2

tomato_masam berkata...

riki; ultraman ada, tp tak bertukar je coz dino2 yang ada tu sumer jinak sangat~ hehe~

nash; ada lagi; tp limited lor barang pameran dia, tak besh sangat~ tp nk tgk tu boleh la~ dia ada smpi middle may kort? g la tgk~

Arc; pura2 takut kew..hee~

NASRUL NASH berkata...

ouhhh..
mmg minat nk tgok..
kalo ade mase la..

intancutie berkata...

bestnye gi tgk dinasour..nak gi gakla..hehe...huhu Swine Flu..Melaka banyak bab* ni..cheq takut....

s b 1 8 9 1 1 9 berkata...

o...kalau mcm tu, sy pun xyah la jd ultraman ek....hehehe....

xpe, kalau dinosor tu mganas, pnggil sy...biar sy fireeeeee.......hehehe

DrSam berkata...

tak tahu pula ada pameran dino kat mid valley. Masih ada lagi ke pameran itu?

tomato_masam berkata...

Nash; hihi, bz sangat ke awk tu sampai tak de masa? still on the road yew?

my; hahaha..byk piggy bank eh kart sana? make sure jg diri, jgn g kaco piggy2 tu, kang terjangkit pula~ hee~

riki; ala, tak nak la panggil ultraman~ nk panggil wonderpets~ cumel sket~ ahahahha~~

DrSam; pameran tu still ada till mid may tak salah kiter, bawak la anak2 Dr yang cumel tu~ mesti d0rang teruja~~

s b 1 8 9 1 1 9 berkata...

hehe...xpe...apa yg pnting...?

kerjasama...!!!

Ejump berkata...

yg lipas lawak..ahahah..

p yang dino tu die jual x?...

tomato_masam berkata...

riki; aiyak` dah terjebak virus wonderpets juge eh? ahahhaha`

ejumps; eh, kisah lipas tu mmg hakikat okeh` sangat geli giler, bila ada terbau lipas jer, on lampu and terus nk attack ngn spray, aahhaha~ masa kart kolej dulu la, skang tak de g, hihi~

dino tu ada jual, yang baby dino yang last tu, berminat eh? hoh0ho~~

s b 1 8 9 1 1 9 berkata...

hehe...dah lama dah...

ije berkata...

lipas pun ada? =D

NASRUL NASH berkata...

yupp mmg bz lak lately nie..
kuar kuar kuar je..
nasib la kuar dpt duit..
hehehe..

senget berkata...

wah.. kasut tu best! besar gilak!
mau curik bwk lik la kasut tu.. :P